Suri Trans-Euroopa divisjoni peahoone skulptuuri autor

Avaldatud 26.10.2016, allikas Adventist Review

Külalised kommenteerivad sageli Trans-Euroopa divisjoni peahoone välisseinal asuvat fiiberklaasist skulptuuri, mis kujutab Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme inglit.

Hoone sai valmis aastal 1964, skulptuuri autor on seitsmenda päeva adventistist kujur Alan Collins, kes suri 18. oktoobril, olles 88-aastane.

Collins nimetas oma kunstitööd „vaikseks jutluseks”. Ja seda nad ongi.

Reljeef „Kolm inglit ja apokalüpsis” on Nebraska osariigi (USA) Lincolni uniooni kolledži seinal, „Halastaja samaarlane” (all paremal) Loma Linda ülikooli linnakus Californias (USA), „Au Jumala armule” (all vasakul), mis räägib loo kadunud pojast, La Sierra ülikoolis Californias, „Ohvriteenistus” (üleval paremal) on Oakwoodi ülikoolis Alabamas (USA), see kujutab Küreene Johannest võtmas Jeesuse risti.

Collinsi skulptuurid kujutavad enamat kui piiblilugu. Andrewsi ülikooli ees seisab „Juhtimise pärand” (üleval vasakul), elusuuruses prokskuju, mis meenutab John Nevin Andrewsi koos laste Cahrlesi ja Maryga 1874. aastal Bostoni sadamast misjonitööle lahkumas.

„Tema perekond ja sõbrad palvetavad, et tema loodud kunstiteosed võiksid puudutada kõiki, kes neid näevad, ning olla vaikne jutlus, mis viib neid edasi usus Jeesusesse ja lootuses Tema peatsesse tulemisse,” oli kirjas Trans-Euroopa divisjoni avalduses.

Collins sündis 1928. aasta 15. augustil Inglismaal, ta arendas oma kunstiannet juba noorpõlves, kui leidis, et suudab end väljendada pigem visuaalselt kui sõnadega.

Collinsi tuntumate tööde seas on John F. Kennedy memoriaal Runnymede’is Thamesi jõe kaldal, kus kuningas John pitseeris 1215. aastal Magna Carta.

Collins tutvus adventkogudusega Austraalia evangelisti Thomas J. Radley misjoniseminaril Inglismaal Croydonis.

„Trans-Euroopa divisjoni meeskond ühineb kaastundeavaldustes ja leinas teiste religioossete õppeasutustega nagu Guilford Cathedral, Andrews, La Sierra, Loma Linda ja Oakwoodi ülikool. Tema mälestus elab neis teostes , mida võib leida ülikoolilinnakute silmapaistvatel kohtadel,” seisab TEDi avalduses.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat