Konverents "Pistik" kutsus koguduseliikmeid üles kogudusi rajama

Avaldatud 2.11.2016

Viimasel oktoobrikuu nädalavahetusel kogunesid inimesed Eestimaa eri paigust Pärnusse, et üheskoos koguduste rajamist õppida. Peakõnelejaks ja seminaride läbiviijaks oli Jeff Potts Kanadast, kes on sealse Manitoba-Saskatchewan’i liidu peasekretär ja koguduste rajamise koordinaator.

Esimesed tulijad saabusid reede õhtul, kus nädalavahetust alustati ülistusteenistusega Pärnu adventkirikus. Oma sõnavõtus juhtis peakõneleja Jeff inimeste tähelepanu Jeesusele ja tema ristisurmale. Oma kõnes arutles ta Jeesuse risti kandnud Küreene mehe, ristil oleva kaaskurjategija ja Jeesuse surma üle mõtisklenud väepealiku tähtsuse üle ristilöömise loos. Lõpuks tegi Jeff üleskutse, et meie järgiksime igapäevaselt Jeesuse kutset kanda risti, surra sellele ning mõtiskleda risti üle. Siis oleme me valmis ka kogudusi rajama.

Hingamispäeva hommik algas õppetükitunniga Agape keskuses, mille juhatas sisse ülistustiim kahe lauluga. Õppetükitunnis arutasid grupid erinevate piiblilugude põhjal, kuidas Jumal inimesi siis oma töö ja koguduse jaoks kasutas ning mida meil sellest tänapäeval õppida on.  Jumalateenistusel rääkis Jeff koguduste rajamise põhjustest. Koguduste rajamine on piibellik, efektiivne ja väga vajalik, oleks kõne sõnum kokku võetuna. Jumalateenistus oli täis mõtlemapanevaid laule ja liigutavaid sõnavõtte.

Pärast kosutavat lõunasööki oli aeg seminariks. Inimesed moodustasid grupid, kus otsiti lahendusi Jeffi tõstatatud küsimustele ning pakuti välja erinevaid lahendusi ja ideid. Seminari põhiteemadeks olid kümme peamist põhjust, miks kogudusi rajada, koguduse rajamise seitse sammu,  kuidas luua oma koguduses misjoni DNA’d ja kümme tegurit elujõulise koguduse rajamiseks.

Kuigi ilm oli vihmane ja jahedavõitu, ei seganud see õhtul ennast natuke liigutamast. Pärnu koguduse noored olid välja mõelnud huvitava mängu, kasutades selleks kõrvalolevas pargis asuvat diskgolfi rada. Meeskonnad otsisid kaardi järgi küünaldega märgistatud punkte, kus tuli kindla aja jooksul ülesanne ära lahendada ja siis edasi liikuda.

Pühapäeva ennelõunal vastasid liidu juhtkond ja Jeff osalejate esitatud küsimustele paneeldiskussiooni vormis. Küsimused puudutasid nii koguduste rajamist, rahalisi probleeme, kümnist, GLS konverentsi, pastorite liikuvust, kootsingut ja isikliku vaimuliku kasvu valdkondasid. Päev lõpetati ühiselt palvetades ja lõunat süües.

Konverentsi peakorraldaja, noortejuht Mairo Tutk, hindab ürituse igati kordaläinuks. „Konverents Pistiku kohta võib öelda niipalju, et see oli vajalik üritus. Kõik tulijad said kinnitust ja julgustust.“ Mairo lisab, et inimesed, kellel on juba mõnda aega olnud plaan kogudust rajada, said teeraja edasiminekuks selgemaks. „Loodan, et kohal käinud ja kogudust rajada plaanivad inimesed tegelevad sellega edasi. On oluline mõista, et see pole ainult pastorite ja osakonna juhtide töö, vaid ennekõike iga koguduseliikme töö ja kohustus."

Mairo julgustab kõiki panustama koguduste rajamisse, sest see on hetkel parim viis edasi liikumiseks ning samuti julgustab ta emakogudusi ja teisi koguduseliikmeid koguduste rajajatele igal võimalikul viisil toeks olema.

Koguduste rajamise osas on huvi üles näidanud Tallinna, Tartu (ja Värska) ning Pärnu koguduseliikmed.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat