Viis lihtsat viisi, kuidas tuua Jeesus oma abiellu

Avaldatud 21.3.2017, autor Becca Ebi, tõlkija Marge Randlepp, allikas Meie Aeg

Abielu on parim, raskeim, põnevaim ja kõige rahuldust pakkuvam suhe siin elus. Mu abikaasa on imeline ja tema armastus on mulle õnnistuseks iga päev. Oleme abielus olnud kuus aastat, nii et oleme suures plaanis ikkagi veel algajad, kuid oleme omandanud mõned harjumused, mis aitavad hoida usku Jeesusesse abielu keskmes, sellest kirjutangi. Ma ei arva, et saan kõigest aru. Kirjutan teile kui kaasrändur abieluteekonnalt, kes tahab jagada, julgustada ja kaitsta abielu. Kõik tahavad, et nende abielu õnnestuks, ja ma arvan, et kõige paremini õnnestub see siis, kui mõlemad osapooled mõistavad sarnaselt usu, raha ja perekonna eesmärgi teemasid.

1. Palveta oma abikaasaga iga päev, olenemata takistustest.

Oleme abikaasaga Jumala silmis üks, nii et Temaga rääkimine üheskoos on suhte loomulik osa. Me palvetame koos kõigil peresöögiaegadel, siis kui olulised teemad kerkivad üles päeva jooksul ja igal õhtul enne voodisse minemist. Koos palvetamisest enne voodisse minemist on saanud minu päeva lemmikosa. Pajudel õhtutel jään ma üles hiljemaks kui mu abikaasa, nii et enne lähen tema kaissu, siis me palvetame ja siis hakkan uuesti tööle. Meile meeldib see aeg, sest see aitab meil ühel lainel olla ja osadust tunda. Kõlab lihtsalt ja seda see ongi, kuid meie jaoks on see olnud oluliseks pöördepunktiks.

2. Palveta oma abikaasa pärast, olenemata takistustest.

Tjah, see võib osutuda nii raskeks, eriti kui sa ei tunne, et su abikaasa on armastusväärne, kuid just nendel hetkedel on palvetamine kõige olulisem. Raskeim asi minu jaoks selle punkti juures on mitte palvetada, et Jumal muudaks mu abikaasa südame, et saaksin oma tahtmist, vaid et Jumal aitaks meil mõlemal olla Tema meele järgi. Kui palju lihtsam oleks, kui abikaasa ja Jumal lihtsalt talitaksid…minu tahtmist pidi.

Kui abikaasa ajab sind närvi, palveta, et näeksid teda nii, nagu Jeesus näeb ja et Issand aitaks sul armastada teda Tema armastusega. Palveta oma abikaasa suhte pärast Jumalaga, oma lastega ja teistega. Palveta, et ta võiks olla valguseks oma töökohas ja kodus. Palveta, et Jumal aitaks sul teda armastada ja et te mõlemad võiksite jääda ühele meelele, kui teete raskeid otsuseid. Too Jumala ette tema, keda armastad üle kõige, siis kui oled ärkvel, kui sõidad autoga, kui tunned ennast armastatuna ja eriti siis, kui ta ajab sind vihale.

3. Loe koos abikaasaga Piiblit.

See on meie jaoks arvatavasti kõige raskem, kuid oluline punkt. Jumala Sõna on Tema armastuskiri meile ja näitab, kuidas oma elu elada kõige paremal moel. Koos Sõnast elamine annab meie abielule hingamise ja teeb meid tugevaks tões. Tihti loeme perekonnana piiblijutustusi oma lastele, kuid püüame süveneda Pühakirja uurimisse ka paarina. Meie eesmärk on liituda piibliõppe­grupiga, et ennast proovile panna ja anda aru oma tegemistest selles valdkonnas.

4. Ütle talle, kuidas Jumal teda näeb.

Kõlab lihtsalt, kuid kui su abikaasa kahtleb endas või on rünnaku all, võid sina täita olulist rolli, meenutades talle tema väärtust Jeesuses. Ta on Jumala armastatud laps, loodud Jumala näo järgi. Jumal lõi ta kindla andide komplektiga ja tegemist on Jumala peegeldusega  teistele inimestele. Sa oled selles elus tema partner ja meeskonnakaaslane, ja sina võid aidata tal elada oma elu täismõõdus.

5. Mine oma kaasaga kirikusse.

Kõlab jällegi lihtsalt, kuid vahetevahel takistab meid kiire elutempo. Soov tukastada, laste üritused, tahe hommikul kaua magada, mitte kokkuleppele jõudmine kodukoguduse osas –  igasugused segajad võivad nurjata koos kuulumise koguduse ihusse. Kui sul pole veel kodukogudust, siis guugelda ja hakka iganädalaselt seda külastama. Kui olime külastamise faasis Dallases, siis enne järgmise koguduse juurde liikumist n-ö proovisime kogudust kolm korda. Läks aega kuus kuud, enne kui leidsime kodukoguduse. Kui kolisime Richardsoni, armusime esimesse, mida külastasime. Jätkuvalt ei jõua me sinna iganädalaselt, kuid iga kord kui jõuame, oleme tänulikud kogudusele ja õpetusele, mida saame. Koos kirikus käimine näitab ka lastele selle väärtust, aitab teid meeskonnana ühendada ja toob teid kogukonna keskele. Pastori õpetused loodetavasti laiendavad teie silmaringi, tugevdavad ja julgustavad teid paarina. Võidate endale toetajate grupi perena ja paarina.

Becca Ebi on abikaasa ja kolme lapse ema. Talle meeldib luua, reisida, olla säästlik ja seiklushimuline, ning kõigest sellest kirjutada oma blogis – barefeetonthedashboard.com. Ta elab Texase osariigis Dallases.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat