Liidu nõukogu koosolekust - 03.04.2017

Avaldatud 10.4.2017

Esmaspäeval, 3. aprillil toimus erakorraline liidu nõukogu koosolek. Kohal oli 12 ja puudus 3 nõukogu liiget. Päevakavas olid mõnede tehnilisemat laadi otsuste kõrval ka mitmeid olulisi teemasid, mis vajasid sisulist arutelu.

Üks märgilise tähtsusega päevakorra punkt oli pastorite ordinatsioonikava kinnitamine. Adventkogudus on Eestis pikka aega opereerinud ilma selge plaanita, kuidas pastorid ordinatsioonini jõuavad. Nüüd on see oluline puudus kõrvaldatud.

Kava eesmärk on see, et ordinatsiooni protsess toimuks võimalikult sujuvalt ja kõigil protsessi osalistel oleks selge arusaam toimuvast. Aluseks on võetud peakonverentsi ja divisjoni vastavad põhimõtted. Üks oluline põhimõte on see, et ordinatsiooni protsess ei tohiks kesta kauem, kui kümme aastat. See kümme aastat sisaldab ka hariduse omandamist.

Pastorid läbivad vastavalt kavale ordineeritud pastori käe all internatuuri, mis kestab kaks kuni neli aastat. Peale internatuuri lõpetamist töötab pastor iseseisvalt 2-6 aastat, et omandada piisav töökogemus.

Hariduse osas on ordineerimise eelduseks Liidu nõukogu poolt tunnustatud teoloogiline magistrikraad. Koostatud kava on paindlik ja arvestab erinevate vajadustega, nt võib vajalik haridus olla omandatud enne internatuuri algust või siis omandatakse seda pastoritöö kõrvalt.

Viljandi koguduse pastoraalse teenimise küsimus sai lahenduse. Nimelt on Viljandi kogudus pidanud käesoleva aasta algusest ilma pastorita hakkama saama. Liidu nõukogu otsustas määrata Viljandi kogudusse piiblitöölisena Virve Toomi. Virve juhendajaks Viljandi koguduses saab Ivo Käsk. Lisaks jätkab Virve Viljandi koguduse kõrval ka Eesti liidu peasekretärina.

Liidu noortejuht Mairo Tutk tegi ettepaneku uuendada noortenõukogu koosseisu. Noortenõukokku kuuluvad nüüd Mairo Tutk, Vallo Põldaru, Jaanus Jallai, Siim Vilumets ja Tiina Otsa.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat