Adventkogudus oli kaastegev Rakvere linna päevadel

Avaldatud 20.6.2017

Juunikuu teine nädalalõpp oli Rakveres programmi poolest tihe, sest käimas olid Rakvere linnapäevad. Mitmetest sündmustest võtsid osa ka kohalikud kogudused.

Reedel, 9. juuni õhtul, oli üle-Eestiline kirikute öö, mille puhul olid kirikute uksed avatud. Nii oli ka Rakvere adventkiriku uks hilisõhtuni avatud. „Õhtu jooksul astus sisse 20-30 inimest, tuldi sõpruskonna või perega,“ pani tähele pastor Toivo Kaasik. Inimesed said tutvuda koguduse ruumidega, esitada küsimusi ning vaadata videoklippe adventkoguduse varasematest sündmustest. „Oli nii teiste koguduste inimesi kui ka linnainimesi, kes on korduvalt meie kirikuhoonest mööda jalutanud ning nüüd ka sisse astusid. Enim taheti teada, kes adventistid on ning mille poolest me luterlastest erineme“, võttis Toivo Kaasik kokku külastajatele huvipakkunud teemad.

Laupäeval, 10. juunil toimus Pikal tänaval laat, nii kõrgusid ka meie kogudusehoone akende taga müüjate telgid ning liiklus oli suletud, et jalakäijatele ruumi teha. Meie koguduse ukse juures oli raamatulett vaimuliku kirjandusega, et mööduja saaks endale meelepärase teose kingitusena kaasa võtta.

Pühapäeval, 11. juunil toimus Rakvere linnapäevade raames juba teist aastat kodukohvikute päev. Ka sel aastal avasime menuka Pannkoogitelgi, kus lisaks pannkookidele ja koogikestele sai osta ka soolast toitu. Paljud külastajad olid väikeste lastega, keda tõmbasid nii batuut kui ka õhupallid. Kõik soovijad said endale ka näomaalingu ning uudistamiseks oli välja pandud raamatulett, kust sai tasuta vaimulikku kirjandust ja flaiereid sügisest toimuvate tegevuste kohta võtta.

Pannkoogitelgi korraldajad on seda meelt, et eelmise aasta külastajate hulk sai seekord ületatud. „Eelmisel aastal võttis külastaja oma toidu, sõi ära ja läks. Seekord istuti, nauditi hetke ja võeti toitu juurdegi,“ rääkis Heli Ust.

„Uuendus oli meil see, et oli ka soe toit. Vera valmistas näiteks maitsva läätsepaja ja Heli tegi magusaid vegantoite. Päris paljud tulidki küsima, et mis vegantoite me pakume,“ tutvustas Annely Kaasik toiduvalikut.

Samuti oli sel aastal varuks ka üllatus: iga 8. taldrikuga kaasnes loosiõnn, milleks oli tasuta raamat, mida raamatuletil polnud või lilleampel. „Inimeste reaktsioon oli positiivne, nad olid üllatunud. Me ei olnud seda ju välja reklaaminud,“ selgitas Silvia Kirsch.

Inimesi, kes Pannkoogitelgi korraldamisel oma panuse andsid, oli mitukümmend. Enamjaolt olid nendeks koguduseliikmed ja nende täiskasvanud lapsed, aga näomaalinguid käis tegemas ka Saksamaalt pärit Annika, kes igapäevaselt teeb vabatahtlikku tööd Rakvere päevakeskuses.

„Sellest päevast jäi positiivne tunne: Jumal oli meiega,“ võttis kokku Silvia Kirsch. „Ilm soosis ka ettevõtmist, oli soe päikesepaisteline ilm. Saime päeva lõpus väikesed telgid kokku pandud, alles siis hakkas vihma sadama“, võttis päeva kokku Annely Kaasik.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat