Misjonijutt: Naisepeksja, 1.osa

Avaldatud 8.7.2017

Chadamla (pildil) peatus ühel hingamispäeva hommikul oma kodulinna seitsmenda päeva adventkiriku ees.

Tema elu ei läinud hästi.

Ta teenis kolmerattalise takso teenuse osutamisega head raha, kuid ta kartis, et tema abielu ei kesta enam kaua. Ta peksis oma naist mitu korda kuus ja tundus, et ta ei suuda sellele lõppu teha.

Ta kuulis kirikust pastori häält ja seisatus, et kuulata.

Pastor rääkis hingamispäevakoolis Jaakobist. Ta kirjeldas redelit inglitega taevasse ulatumas ning Jaakobi lubadust anda 10 protsenti oma sissetulekust Jumalale, et õnnistusi saada.

Kui hingamispäevakool oli lõppenud, sisenes Chadamla kirikusse ja küsis pastorilt, kust see lugu pärit on.

Pastor andis talle hingamispäevakooli õppetüki ja Piibli. Chadamla tänas pastorit ja läks koju.

Pärastlõunal mõtles Chadamla kirikus kuuldu üle. Ta juurdles, kuidas oli temast nii julm abikaasa saanud.

Tol hetkel 22-aastane Chadamla alustas peksmist umbes kolm kuud peale 18-aastase naisega abiellumist. Nii tema kui ta naine olid sügavate hindu juurtega.

Chadamla sai oma nime hindu tuulejumala auks. Naine oli saanud oma nime ühe hindu jumalanna järgi.

Juba enne abiellumist teadis Chadamla naine, et vaimud on ta valinud. Vaimud võtsid ta enda võimusesse religioossete rituaalide käigus, nii et ta kaotas oma keha üle kontrolli, tantsis ja käristas riideid lõhki.

Külaelanikud kutsusid teda oma kodudesse vaimurituaalidele. Kui naine oli transis, said nad vaimudelt nõu küsida ja naine vastas neile.

Kuigi Chadamla oli hindu, ei meeldinud talle tema naise osalemine vaimukoosolekutel. Eriti vastumeelne oli nende koosolekute lõpp: tema naine lahkus majast, kus rituaalid toimusid, ning tantsis metsikult tänavat pidi lähima templini, kus ta ohverdas kuke või väikse kitse. Ohverdamisel said naise nägu ja riided veriseks. Üsna varsti pärast ohverdamist, tuli ta mõistusele ja läks koju tagasi.

Chadamla ütles, et talle ei meeldinud need rituaalid ja see, kuidas vaimud tema naise üle võimust võtsid. Ta karjus oma naise peale ja peksis teda, et ta enam sellega ei tegeleks.

Chadamla tundis end peale igat peksmist halvasti, aga ta ei saanud pidama. Alles hiljem mõistis ta, et samad vaimud, kes tema naist vaevasid, olid ka tema tegusid kontrollimas.

Chadamla ütles, et ta ei teadnud, et need on Saatana vaimud, kes teda naist peksma utsitasid.

Kuid kui ta oli juba mõnda aega Piiblit lugenud, mõistis ta, et ülbus on Saatanast.

Naine jõllitas meest peksmise ajal ja urises väljakutsuvalt: „Kelleks sa mind pead, et sa mind sedasi peksad?“

Mõnikord põgenes naine oma vanemate juurde, kuniks Chadamla maha rahunes. Aga naine tuli alati tagasi ja jätkas rituaalidel käimist.

Kahel korral kaotas naine rituaali käigus veel sündimata lapse. Pärast seda jalutaski Chadamla kodu lähedal asuvast adventkirikust mööda.

Chadamla kuulis pastorit Jaakobist rääkimas ja tahtis rohkem teada. Ta ei osanud arvata, kui palju see kohtumine tema elu muudab.

Osa selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest läheb Chadamla kodust 30 km kaugusel Kesk-Indias asuva koolituskeskuse ehituse lõpetamiseks. Sellest saab esimene suur koolitus- ja konverentsikeskus Lõuna-Aasia divisjonis. Seda saavad kasutada kohaliku koguduse liikmed nagu Chadamla ning pastorid ja töölised kogu divisjonist.

Palun pidage seda projekti ja adventkoguduse tööd Kesk-Indias oma palvetes ja annetustes meeles.

See lugu jätkub järgmisel hingamispäeval.

Misjoniteated

  • India rahvaarv on umbes 1,3 miljardit. Adventkoguduses on umbes 1,6 miljonit liiget. See tähendab veidi rohkem kui üht adventisti iga 870 inimese kohta.
  • Viimase 25 aasta jooksul on liikmete arv pidevalt kasvanud, seda tänu adventkoolidele ja koguduseliikmete misjonitööle.
  • Lõuna-Aasia divisjonil pole siiamaani olnud kohta, kus suuri, kogu divisjoni hõlmavaid koosolekuid pidada. Senini on seda tehtud üpriski kallites konverentsikeskustes ja hotellides.
  • Osa selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest läheb Kesk-India koolitus- ja konverentsikeskuse ehituse lõpetamiseks. See keskus hakkab teenima kogu Lõuna-Aasiat.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat