Misjonijutt: Kuninga õnnistusega

Avaldatud 22.7.2017

Lääne-Indias asuv seitsmenda päeva adventistide kool rajati kuninga misjonimeelse nägemuse ja lahkuse tõttu. Praegu palvetab Alate adventkool kogu maailma koguduseliikmete lahkuse pärast. Kool loodab, et selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetuste abil on võimalik rajada noorte õpilaste jaoks hädavajalik õppehoone.

Alate adventkooli direktor Manohar Karnad ütles, et kool seisab praegu silmitsi sama probleemiga, mis 1960. aastal, mil kool kahekümneks aastaks suleti. Kooli infrastruktuur on vana.

Direktori sõnad oli: „Ilma infrastruktuurita ei ole õpilasi, aga ilma õpilasteta ei ole kooli. See nõiaring tuleb katkestada.“

Kool asub seitsmel hektaril kuival kõrbesel alal, veidi eemal luksuslikust erakoolist. See erakool asub 60 hektaril rohelistel küngastel ja aasadel.

Härra Karnadi sõnul on adventkoolil raske luksusliku ja teiste uuemate koolidega võistelda. Kuid ta tõi välja, et koolil on midagi sellist, mida teistel koolidel ei ole: ainulaadne kõrge haridusstandard. Adventkooli haridus valmistab lapsi ette teenimiseluks, mitte lihtsalt professionaalina töötama. Samuti aitab kool, kus on 260 õpilast, lapsi, kelle perekonnad ei suuda õppemaksu tasuda.

Adventkogudus sai endale selle maa, kus kool asub, 1920. aastal, kui piirkonna valitseja kuningas Shahu sai sõbraks Ameerika misjonäri S. O. Martiniga. Ühel päeval küsis kuningas adventmisjonärilt, mida too sooviks. Misjonär vastas, et sooviks maad. Kuningas sirutas käe välja ja ütles, et misjonär võib võtta, mida tal vaja on. Kuningal oli vaid üks nõue: misjonär peab maatükile ehitama kliiniku ja kooli.

Kinnistule ehitati kliinik ja see tegutses kuni 1981. aastani. Kool avati 1943. aastal, kuid suleti 1960. aastal. Kooli sulgemine kahjustas selle piirkonna adventtööd tõsiselt. Kuid tänu Jumalale taasavati kool 1981. aastal ning see on tänaseni tegutsenud.

Praegu on koolilinnakus viis hoonet. Direktor Karnak ja tema naine elavad misjonäri vanas majas. Osa sellest majast on eraldatud tüdrukute ühiselamuks. Poisid elavad linnaku teises otsas asuvas ühiselamus.

Kõik õpilased peavad kaks tundi päevas tööd tegema. Mõned töötavad köögiviljaaias, teised teevad kohvikus süüa ja pesevad nõusid.

Sellised ülesanded aitavad õpilastel õppida praktilisi oskusi ning hinnata õppimise ajal ka füüsilise töö väärtust. Direktor Karnad ütleb, et nad ei karda rasket tööd. Kuid kool vajab praegu hädasti 14 uut klassiruumi.

Umbes 30 protsenti õpilastest on adventistid. Veel 30 protsenti on kristliku taustaga ning ülejäänud on teiste religioossete traditsioonidega.

Direktor viis ajakirja Adventist Mission esindajad koolilinnakusse ringkäigule. Kontori ees seistes ütles ta: „Me ootame, et head inimesed märkaksid Jumala tööd, mida selles piirkonnas tehakse.“

Pidage Alate adventkooli ja selle õpilasi meeles oma palvetes ja hingamispäevakooli misjoniannetustes.

Rohkem pilte selle misjonijutu kohta saad vaadata Facebookist.

Lühidalt

  • Alate seitsmenda päeva adventistide kool asub Lääne-Indias Maharashtra osariigis.
  • Õpilased peavad iga päev kaks tundi töötama. Nad koristavad klassiruume, hoiavad aeda korras ja on abiks kohvikus. Selline tööprogramm aitab õpilastel õppida vastutustundlikkust ning kasvada ja areneda oma kooli uhkuseks.
  • Uus 14 klassiga hoone, mis on kavas kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetuste abil ehitada, asendab vana hoone, mis on liiga väike, et rohkem õpilasi mahutada. Uus hoone on üks samm hoonete uuendamisel ja õpilaste arvu suurendamisel selles adventistide tugipunktis Lääne-Indias.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat