Vaimulik uuendus mõjutab ühiskonda

Kurjuse olemasolu ja inimeste patusus koos kiirete muutustega hariduses, tööstuses, tehnoloogias ja majanduses viivad meie planeeti tohutute sotsiaalsete muutuste poole. Üksikisikud ja perekonnad tunnevad end sageli süsteemide ja olukordade jõuetute ohvritena, võimetuna midagi muutma.

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus näeb ühe osana enda missioonist laiendada Kristuse teenistust kogu kannatavale maailmale. Tema teenistus on lohutuse, jõu taastamise, vabastamise ja lepituse teenistus. Koos teiste kristlastega oleme me tervendavaks ja stabiliseerivaks jõuks muutuste ajal Kui kõik meie ümber on tormine ja mäslev, siis pakub kirik kindlust sellles, et on Tema, kes on üle kõigi selle maailma keeriste ja Kes on muutumatu ja Kelle plaanid lõpuks võidavad. Kogudus on ühiskonna vahimees hoides ülal seda, mis on hea ning vähendades halva mõjusid, julgustades inimesi ja perekondi olukorda hindama.

Varaste kristlaste kohta on öeldud: "Siin on need, kes keeravad maailma tagurpidi." (Apostlite teod 17:6 ISV). Kristuse evangeelium on iseenesest muutuste allikas. Evangeelium on kaastunne inimliku nõrkuse vastu ja samas julgustab see looma täiuslikku suhet Jumala ja üksteisega, nii nagu oli jumalik plaan loomisel. Me usume, et läbi Püha Vaimu väe saavad meist uusloodud (Efeslastele 4:22-24), me tuleme pimedusest välja valguse kätte (1. Peetruse 2:9) ja me kogeme tulevase ajastu muutvat väge (Heebrea 6:5) See vaimulik uuendumine imbub ühiskonda nii nagu sool maitsestab toitu ja lamp valgustab pimedust. Vaimulikult uuenenud inimeste olemasolu ühiskonnas saab teha ära selle, mida poliitilised ja sotsiaalsed väed ei suuda üksi saavutada. Kristlased, kes on kogenud Kristuse muutvat väge on ühiskonna tugevad ja stabiilsed alussambad. Nad edendavad elujaatavaid väärtusi. Nad tegutsevad selleks, et muuta moraalse laostumise nägu. Nende aktiivne roll ühiskonnas pakub lootust, kui üksikisikud ja perekonnad saavad õilistatud kristlikest põhimõtetest ja nende elud ja suhted mõjutavad teisi nende ümber.

See seisukoht võeti hääletamise teel vastu Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Peakonverentsi nõukogu (ADCOM) poolt. See avalikustati San Joses, Costa Ricas 1-10. oktoobrini 1996 toimunud iga-aastasel töökoosolekul.

Jaga Facebookis
Info