Uimastid

Seitsmenda päeva adventistide ülemaailmne kirik palub tungivalt iga üksikisikut ja riiki osalema rahvusvahelises koostöös, piiramaks uimastite epideemilist piirideülest levikut, mis mõjutab isikuid osalema kuritegevuses ja tapab oma ohvreid.

Seitsmenda päeva adventistid usuvad piibli õpetust, et inimese keha on Jumala tempel ja selle eest peab ka vastavalt hoolt kandma (2Kr 6:15-17).

Meie kiriku 22. põhiline uskumus ütleb : “Lisaks piisavale liikumisele ja puhkusele, tuleb meil süüa võimalikult tervislikku toitu. /…/

Kuna alkohoolsed joogid, tubakas ning vastutustundetu ravimite ja narkootikumide kasutamine on meie ihule kahjulik, tuleb meil ka neist hoiduda.. /.../

Selle asemel tuleb meil tegelda asjadega, mis viivad meie mõtted ja ihu Kristuse sõnakuulmise alla, kes soovib, et me oleksime terved, rõõmsad ja head.”

Seitsmenda päeva adventistid kutsuvad üles elama täisväärtuslikku elu ja loobuma täielikult tubakatoodetest, alkohoolsetest jookidest ja uimastite tarbimisest.

See seisukoht avaldati Peakonverentsi töökoosolekul, mis toimus Louisanas, New Orleansis, USA-s, juunis 1985, Peakonverentsi esimehe Neal C. Wilsoni poolt pärast konsulteerimist Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse 16 aseesimehega.

Jaga Facebookis
Info