Ära jäta oma kohalikku šamaani

2004 aasta oktoobris tegeles Shyamlal Rai väikesel kaljul Darjeeling´i mäel, Indias nõidumisega oma külas, tervendades paljusid haigeid. Külaelanikud uskusid temasse ja kartsid tema kurja väge.

Kui meie evangelist külastas seda küla, siis ta kohtus Raiga ja jutustas talle Issandast. Kuuldes Jeesuse nime, muutus Rai metsikuks. Ta vaidles evangelistiga, ähvardas teda lüüa ja veenis teda mitte tulema külla kristlusest jutlustama. Evangelist ilmutas šamaani vastu erilist huvi. Ta palvetas mitu kuud šamaani eest ja külastas teda, vaatamata tema avalikule vaenulikkusele ja isegi ähvardusele tappa evangelist. Viie kuu pärast jäi šamaan surmahaigusesse. Evangelist külastas teda ja luges talle Issanda sõnu „Suurest Võitlusest“. Ta selgitas, et šamaani elus toimub võitlus Kristuse inglite ja kurjade inglite vahel ja seepärast ta peab tulema Issanda juurde, et pääseda. Palvetades Rai eest, jättis evangelist talle lugemiseks „Suure Võitluse“.

Nädala pärast evangelist külastas jälle Rai kodu ja avastas, et ta on terve raamatu läbi lugenud ja muutnud oma eluviisi. Rai näol oli naeratus, ta kutsus evangelisti endaga õhtust sööma. Rai osales kogu oma perega ühisel palvusel. „Suur Võitlus“ muutis selle pere elu ja kuu aja pärast Rai viskas kõik oma nõiduseasjad minema. Peale selle, kui külaelanikud tulid tervist otsima, siis ta jutustas neile tõdedest, mida oli lugenud „Suurest Võitlusest“ ja teatas, et jättis maha oma käsitöö ning võttis Jeesuse vastu oma Päästjana.

Mõned külaelanikud mõtlesid, et ta läks hulluks, kuid paljud nägid tema elus täielikku muutust. Ta hakkas teisiti riietuma, hoolitses oma maja eest, oli viisakas kõigi vastu. Endine šamaan aitas inimesi ja andis kõigile häid soovitusi. Enne ta elas nagu erak, ei lõiganud juukseid, kandis pikki riideid. Tema maja oli täis eri värvi iidoleid ja punaseid lipukesi. Kuid kui evangelist hakkas teda regulaarselt külastama ja õpetama Piibli alusel, siis toimusid Rai elus suured muutused. Ta võttis Jeesuse vastu ja lasi end ristida koos oma kodakondsetega.

Sajad Rai sarnased inimesed otsivad tõde. Nad vajavad head sõnumit, et saada teada
Jeesusest. „Suur Võitlus“ peab levima kõikjale, et päästa tuhandeid hinge pimedusse eksinuid.

Põhja – Bengaali rajoon, Lõuna – Aasia divisjon, pastor Praveen Tamsang