Töövihik – 1. peatükk – Jeruusalemma hävitamine

1. peatükk – Jeruusalemma hävitamine

  1. Miks Jeesus Jeruusalemma pärast nuttis? Miks oli see pealtnägijatele nii kummaline ja harjumatu? (lk 17)
  2. Kas Jeesusel oli enne Ketsemani aeda ja Kolgatat põhjust tunda kurbust enda pärast? Miks ta leinas ja nuttis? (lk 18) PS! Kui mõtleme eesseisvatele läbikatsumise aegadele, siis kas meie suurim mure peaks olema meie ees seisvad rasksued ja katsed või nende saatus, kes ei ole meelt parandanud? Kui me järgime Jeesuse eeskuju kadunud hingedele mõeldes, siis kuidas peaks see koorem meie elus avalduma?
  3. Mõtle Jumala kaastundele ja armastusele oma rahva suhtes, mis on avaldunud läbi ajaloo ja Kristuse armastuse missioonis. Pea meeles: Armulained, põrganud tagasi tõrksailt südameilt, veeresid nende poole uue, võimsama, kaasa tundvama ja kirjeldamatu armastuse voona. (lk 20)
  4. Mis põhjustel prohvetid nutsid? Millised erinevused olid Jeesuse vaatel tulevikku ja nende ootustel – (1) ajalise kestuse osas (2) inimeste hulga osas (3) nende pattude hulga osas, (4) kohtumõistmise tõsiduse osas? (lk 21, 22, 36)
  5. Võrdle juutide suurt pattu hilisema kristliku maailma patuga (lk 22)
  6. Milline Miika prohvetikuulutus täitus juutide suhtumisega ja nende linna hävitamisega? Kuidas see täitus? (lk 26, 27)
  7. Kuidas oli Kristuse järgijatel võimalik Jeruusalemmast eluga pääseda? Kus leidsid nad varjupaika? (lk 30. vrdl lk 37)
  8. Vaadates Jumala toimimist Iisraeli heaks, pane tähele seda, kuidas Jumal kasutab taevaseid vahendeid selleks, et veenda inimesi päästmist vastu võtma. (lk 20, 22, 28)
  9. Kui inimesed on lõplikult ja pöördumatult Jumala tagasi lükanud, siis on nad valinud Saatana oma valitsejaks. Missugune valitseja ta on? Jeruusalemma ja juudi rahva häving oli nende kahetsuse puudumise loomulik tagajärg. Kuidas toimib see põhimõte meie ajal? (lk 35)
  10. Kellele võlgneme turvalise elu ja rahu? Mis võib viia selle kaitse kadumiseni ja millised on selle tagajärjed? (lk 36)
  11. Millised tingimused valitsevad armuaja lõpul? (lk 38)