Pastor vastab: Kas hingamispäeval võib käia ilmalikel üritustel?

Avaldatud 21.2.2009, rubriik Pastor vastab, teema Elu, autor Kaido Kask

Küsimus

Kas hingamispäeval nt laulatusel (ilmalik) või kooli lõpetamisel võib käia (olgu sees siis kas sõbra lõpetamine või enda)?

Vastus

Õp 23:20: "Ära viibi veinijoojate ega lihaõgijate killas!"

2Kr 6:14: "Ärge hakake vedama võõras ikkes koos uskmatutega! Mis ühist on õigusel ja ülekohtul või mis osadust valgusel pimedusega?"

Siin pole küll juttu hingamispäevast, aga siin on öeldud, et usklikud ei peaks lõbutsema koos uskmatutega nende üritustel. Kuna küsimus on hingamispäeva kohta, siis siin tuleb veel juurde see aspekt, et usklik kaotab ilmalikus seltskonnas kergesti hingamispäeva taju. Mulle tehti ühel reedel pimesoole operatsioon üldnarkoosi all, mis osutus minu jaoks nii tugevaks, et laupäeval ma unustasin, et on hingamispäev. Teine kord ma sõitsin liinibussiga hingamispäeval 200 km, et järgmisel päeval sihtkohas tööd teha. Kui ma kohale jõudsin, siis ma olin unustanud, et on hingamispäev ja läksin poodi. Lapsed käisid kooliga välismaal ja hingamispäev jäi samuti reisi sisse - uskmatute seltskonnas läks hingamispäev meelest. Kindlasti on selliseid kogemusi teistelgi. Ilmalik pulm on ilmalik pidu, millel pole hingamispäevaga midagi pistmist. Adventistid ja nende lapsed ei lähe hingamispäeval eksamile. Nad võtavad kogudusest tõendi ja kirjutavad avalduse, et nad saaksid eksami teha teisel päeval järeleksamina. Minu arust on see väga imelik, kui nad siis hingamispäeval lõpuaktusele lähevad. Paluge Jumala käest tarkust ja mõelge, kuidas Jeesus selles või teises olukorras käituks. Jeesus käis hingamispäeviti jumalateenistustel. Selleks, et minna ilmalikele üritustele, tuleb vahel loobuda jumalateenistusele minemisest. Ma ütlen veel seda, et mina ei käi hingamispäeval ilmalikel üritustel

Jaga Facebookis