Pastor vastab: Kas Piibel keelab eneserahuldamise?

Avaldatud 28.10.2009, rubriik Pastor vastab, teema Elu, autor Jaanus-Janari Kogerman

Küsimus

Kas Piibli kohaselt on õige ennast rahuldada, see tähendab kui mees end ise rahuldab, ilma et oleks seksuaalvahekorras?

Vastus

Masturbatsioon on üks paljudest teemadest, mille kohta Piibel ei räägi midagi. Kuigi mõnikord väidetakse, et 1. Moosese raamatu 38. peatükis on Oonani patt samaväärne eneserahuldamisega, on selle peatüki lähedasemal lugemisel täiesti selge, et probleem oli Oonani soovimatuses oma vennale järeltulija soetada.

Seega, lühike vastus oleks - Piibel ei räägi eneserahuldamisest midagi.

Kuid on siiski mõningad põhimõtted, mida peame järgima ka nendes küsimustes, mille kohta Piibel selget jah/ei vastust ei anna.

Jeesus õpetas, et patt ei ole mitte ainult tegu, vaid ka mõte - ning seda ka siis, kui tegu sellele alati ei järgnegi (vaata Matteuse 5:21-22). Väga sageli on eneserahuldamine seotud himustamise patuga ning sellisel juhul on masturbeerimine juba teatud mõttes vahend patu sooritamiseks.

Kuigi eneserahuldamine võib vahest isegi põhjendatud olla, vabastades selle praktiseerijat seksuaalsetest pingetest ning võimaldab vältida abieluvälist seksuaalsuhet, on masturbeerimine siiski midagi sellist, mis ei ole Jumala suures plaanis inimese jaoks.

Peamised probleemid, mida masturbeerimine kipub põhjustama on enesekesksus ja madal enesehinnang. Neile lisaks ka süütunne ja eelpoolmainitud himustamise patt.

Seega, masturbeerimine on midagi sellist, mida mina kristlasena ei soovita - Jumala plaan seksi ja abielu osas on oluliselt parem, kui hetkelised rahuldusmomendid.

PS! Eneserahuldamisest loobumine on väga raske ja keeruline, kuid koos Jumalaga on see võimalik. Enda allutamine Püha Vaimu kontrollile, isiklik palve selle probleemi pärast ja ka eestpalve ning hingehoidlik suhe mõne kristlasega on kindasti abiks. Kasulik on veeta rohkem aega koos teiste kristlastega ja vältida olukordi, kus tekib soov ennast rahuldada.

Jaga Facebookis