PREP-paarisuhtekoolitus Tallinnas

Avaldatud 24.9.2018

SÜGAVAM TÄHENDUS ABIELULE

PREP-paarisuhtekoolitus kirikute ja koguduste liikmetele

(OSALEMINE PAARINA)

Kuidas rääkida ilma tülli minemata?
Kuidas erimeelsuste ja probleemidega toime tulla?
Mis on probleemide sügavamad põhjused? Kuidas oma kaasast paremini aru saada?
Kuidas stressiga toime tulla ja rasketel aegadel teineteist toetada?
Kuidas vältida rutiini?
Kuidas hoida lähedust ja pakkuda armastust?

 

Aeg: 15.,17.,18.,22.,24.,25. okt. kl 17.30–21.00
(koolitusprogramm on jaotatud 6 õhtule, terviku huvides on vajalik täies mahus osalemine)

Koht: Tallinn, Weizenbergi 6

Koolitajad: Kaia Kapsta-Forrester ja Hannes Hermaküla

Registreerumine:  www.prep.ee/kalender

Info: kaia.kapsta@save.ee, mob +372 56460262

 

PREP on lühend inglisekeelsest väljendist The Prevention and Relationship Enhancement Program (paarisuhte rahulolu edendamise programm). Programmi on välja töötanud USA teadlased Denveri Ülikoolis Colorados ning see põhineb enam kui 30-aastasel uurimustööl kooselu ja paarisuhete vallas.

Praeguseks on PREP levinud rohkem kui 50 riigis üle maailma. Eestis on kasutusel siinsetele tingimustele kohandatud PREP-i versioon. Alates 2009. a on Eestis osalenud PREP-koolitustel üle 2500 inimese.

PREP-paarisuhtekoolitus sobib erinevatele sihtgruppidele: nii neile, kellel on õnnelik paarisuhe ning kes soovivad panustada sellesse, et nende suhe hea ja õnnelikuna ka püsiks, kui ka neile, kelle paarisuhtes on mõningaid probleeme ning kes sooviksid omavahelist suhet parandada; neile, kes paarisuhet alles alustamas ning ka neile, kelle kooselu kogemus on kujunenud paljude aastate jooksul.

 

PREP-paarisuhtekoolitusel...

...pööratakse tähelepanu efektiivsete suhtlemis- ja probleemilahendusoskuste omandamisele;

...räägitakse sellest, kuidas toime tulla erinevuste ja erimeelsustega;

...teadvustatakse ja vajadusel kohandatakse ootusi paarisuhte ja teineteise suhtes;

...käsitletakse  erinevaid  võimalusi,  kuidas  ühine  rõõm,  lõbu,  sensuaalsus, seksuaalsus ja sõprus aitavad murda igapäevarutiini ning hoida ja taastekitada lähedust paarisuhtes;

...arutletakse armastuse, andestamise ja üksteise toetamise üle paarisuhtes;

...innustatakse pühendumusele ja kohusetundele ning aidatakse näha kooselu pikaajalise partnerlusena.

Käsitletavad teemad: Turvalisus paarisuhtes: füüsiline, emotsionaalne, pühendumuslik ja kogukondlik turvalisus. Riskifaktorid paarisuhtes: püsivad ja muutuvad riskifaktorid. Ootused paarisuhtes: teadvustamata, põhjendamatud ja rääkimata ootused. Erinevused ja nendega toimetulek. Ohumärgid suhtlemises: pingestamine ehk kasvav tüli, alavääristamine, negatiivne tõlgendamine, vältimine. Hea   suhtlemise   alustalad:   kõneleja-kuulaja   tehnika   ehk   kuidas   rääkida   tülli minemata. Varjatud teemad ja peidetud probleemid ehk miks me tegelikult tülitseme. Neljasammuline probleemilahendusmudel. Andestamine paarisuhtes. Raskustega toimetulek ja teineteise toetamine. Ühtehoidmine ja sõprus paarisuhtes, ühine rõõm ja koosveedetud aeg. Sensuaalsus ja seksuaalsus paarisuhtes. Armastuse jagamine paarisuhtes: armastuse kuus stiili, XYZ-positiivne sõnum. Abielu pikaajaline perspektiiv: pühendumine ja kohusetunne.

PREP ei sisalda grupitöid, kus paarid peaksid omavahelisi asju avalikult arutama või teistega jagama. Kursusel tehtavad paarisuhteharjutused toimuvad vaid paaril omavahel. Aeg-ajalt juhendab paari harjutuste läbiviimisel üks koolitajatest.

 

Osalustasu: 15.- eur osaleja kohta (30.- eur paari kohta) kanda SA Väärtustades Elu arvele EE192200221047711487, selgituseks: PREP EKN okt 2018, osalejate nimed. Registreerimine jõustub osalustasu maksmisel (kindlasti eelnevalt registreeruda www.prep.ee/kalender)

Koolitus toimub tänu Eesti Kirikute Nõukogu toetusele.

Jaga Facebookis