Palvenädal 3.–10. november

Avaldatud 31.10.2018

Üleskutse pühendada nädal palvetamiseks

Lähenemas on adventkiriku ülemaailmne palvenädal. See on kogudusele erilise vaimuliku abi ja õnnistuse võimalus, kui üheaegselt pühendutakse palvele. Kui pühendatakse eriline aeg, et südamest otsida Jumalat ja Tema tahet.

Jaakobus kirjutab kogudusele, et „Õige inimese mõjuvõimas eestpalve saadab palju korda. Eelija oli meiesugune inimene, ent ta palvetas püsivalt, et ei sajaks vihma, ning kolm aastat ja kuus kuud ei sadanud piiskagi vihma maa peale. Siis ta palvetas taas ja taevas andis vihma ning maa laskis tärgata oma viljal.“ (Jk 5:16-18) Meile on toodud eeskujuks meiesugune maine inimene Eelija. Eelija palvetel olid nii võimsad ja suurepärased tulemused. Eelijal oli südamel Jumala rahva halb olukord. Jaakobusel oli südamel Jumala rahva füüsiline ja vaimulik tervis. Mõlemad teadsid, et vaja on püsivat palvet.

Palvenädal võib olla aeg iseenda pärast Jumala poole hüüda. Jaakobus mainib olukordi, kus keegi kannatab kurja või kus keegi on haige (Jk 5:13-16). Palvenädal on aeg, mil anuda lõikuse Issandat, et ta saadaks töötegijaid välja lõikusele (Mt 9:38). Lõikust on palju – Jumala Sõna vastu on Eestimaal tärganud värske huvi. Töötegijaid on aga vähe. 

Palvenädal on aeg anuda Jumalat koguduse vaimuliku elavnemise ja vajaliku meeleparanduse pärast. Paljud ärksad hinged on mures meie liikumise vaimuliku olukorra pärast. Mures meie missiooni, mures koguduse juhtide pärast. Sellistes küsimustes on vastuseks palju palvet.

Eelija palvetas – Jumal tegutses. Ja Jumal ütles Eelijale, mida tema tegema peab. Jumal aitab neid, kes kurja kannatavad. Issand parandab haigused. Issand saadab töötegijad lõikusele. Jumal ise hoolitseb oma koguduse eest. Ellen White on kirja pannud julgustussõnad, mis olgu julgustuseks ja innustuseks kõigile, kel on südamel koguduse missioon ja heaolu.

„Ei ole mingit vajadust kahelda ega karta, et tööl ei ole edu. Jumal on ise oma töö eesotsas ning seab kõik korda. Kui koguduse juhtkonna hulgas on vaja midagi parandada, siis Jumal võtab selle asja ette ning parandab vead. Uskugem, et Jumal viib selle majesteetliku laeva, mis Tema rahvast kannab, kindlalt sadamasse.“ („Valitud kuulutused“ 2. osa (2SM), lk 390, 1892)

„Ehkki koguduses eksisteerivad pahed ning neid on kuni selle maailma lõpuni, peab kogudus viimseil päevil olema valguseks maailmale, mis on patust rüvetatud ja demoraliseerunud. Kogudus, nõrk ja puudustega kogudus, noomitusi, etteheiteid ja nõuandeid vajav kogudus on ainus objekt selle maa peal, mille eest Kristus ülima tähelepanuga hoolitseb.“ („Tunnistused pastoritele“ (TM), lk 49, 1893)

Jaakobus ütles, et õige inimese mõjuvõimas eestpalve saadab palju korda. Palvetagem seepärast oma südame pärast. Et Jumal kõneleks meile ja annaks meile mõista meie vajadust uuenemiseks ja meeleparanduseks. Palvetagem ja anugem koguduse eest, Jumala Sõna leviku eest. Ja palvetage ka minu eest. 

Ivo Käsk
Liidu esimees

Palvenädalaloengud on allalaetavad materjalide kaustast.

Jaga Facebookis
Lingid