Vocal Motion Six taas Eestis

Avaldatud 9.6.2014

Meil on rõõm teatada, et peagi on taas Eestit külastamas vokaalansambel Namiibiast Vocal Motion Six!

Möödunud aastal astus see neljast mees- ja ühest naishäälest koosnev ansambel rahva ette nii Pärnus kui Tallinna Vanalinnapäevade raames pealinna Adventkirikus. Publiku vastuvõtt oli mõlemal kontserdil väga soe ja südamlik.

Viieliikmelise vokaalansambli motoks on "Music where vocals blend / Muusika, milles hääled segunevad". Häälte harmoonia on nauditav ja sõnum kosutav.

Ansambel saabub Tallinnasse 16.6 ja kontserdid toimuvad sellele järgneva nädala jooksul:

  • 17.6 kell 19 Tallinna Adventkirik (Mere pst 3)
  • 18.6 kell 18 Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone (Pikk 17)
  • 19.6 kell 19 Rakvere Kolmainu kirik (Pikk 19)
  • 22.6 kell 19 Võru kultuurimaja Kannel (Liiva 13)

Kontsertidel on võimalus teha vabatahtlik annetus. 19.6 kontsert on piletiga 5/7 eurot.

Sina - pere, sõprade ja tuttavatega - oled oodatud kuulama muusikat, mis kõlab nii inglise kui ka lauljate emakeeles! Loe lisa www.vmsix.com lehelt või juba tõlgituna siit samast alt.

Lisainfot vaata veel Facebookist.

Tere tulemast!

Algusaeg

Chizyuka vennad Peter ja Mark kasvasid üles Zambias. Pärast keskkooli lõpetamist aastal 1998 kolisid nad Namiibia kirdeosas asuvasse Kavango regiooni. Kaks venda olid oma perekonnaga lauldes üles kasvanud ning lastena oli neil oma grupp, kellega nad tegid järgi oma isa laulugruppi. Chizyuka perekond laulis ühel päeval koos kirikus, mis tekitas palju elevust. Neid tervitas teine musikaalne pere, Mariod, ning nad laulsid koos terve pärastlõuna, tekitades harmooniaid neile kõigile tuttavates lauludes. Nad harjutasid terve nädala ning laulsid järgneval nädalal kirikus. Peatselt olid Vasco, Thomas ja Jones Mario ning Peter ja Mark Chizyuka kõrgelt nõutud ning esinesid kooliüritustel ning koorimuusika festivalidel terves Kavango regioonis.

Muusikategijate auhind

Aastal 1999 oli ansambel 537 grupi seas üle riigi, kes osalesid Rahvuslikul Muusikategijate konkursil (National Music Makers Competition). Olles valitud 37 finalisti hulka, reisisid nad 700 kilomeetri kaugusele pealinna, Windhoeki. Võistlusel, mida kanti üle ka telekanalites, võitsid nad 2 auhinda - parim vokaalgrupp ning võistluse peaauhinna, Aasta Artist, mis andis neile võimaluse lindistada oma esimene album.

Areng

Aastal 2000 kolisid nad Windhoeki, et suurendada oma esinemis- ja lindistamisvõimalusi. Kaks nooremat, Thomas ja Jones olid alles keskkoolis. Noored mehed võtsid oma harmoniseerimisoskused, mis olid neisse üles kasvades sisendatud ning lisasid oma unikaalse lähenemise, et luua omaenda eriline heli. Järgneva mitme aasta jooksul oli laulugrupp lemmikesineja paljudel rahvuslikel üritustel ning võitis rohkelt auhindu. Nad laulsid mitmes keeles, sealhulgas portugali, afrikaani, saksa ja inglise ning teised Namiibia keeled.

Positiivne elu

Soovides midagi oma kogukonnale vastu anda, lõi VM6 platvormi “Positiivne elu (Living Positive)”, kasutades oma “sõnumiga muusikat”, et inspireerida noori tegema õigeid otsuseid, mis oleks ennetavaks vahendiks võitluses Namiibias leviva HIV/AIDSi pandeemia vastu. Aastal 2007 ühendasid nad jõud noore naisega, kes elas selle viirusega, ning nad käisid Namiibia 13st piirkonnast üheteistkümnes. Naine jagas oma lugu ning grupp laulis ja kõneles üle 85,000 noorele koolides, vanglates ja kaevandustes. Neid toetas PEPFAR, (USA presidendi hädaolukorra plaan AIDSi vastases võitluses), tehes koostööd Namiibia Ameerika Kultuurikeskusega.

“Searvh and Find” CD välja andmine oktoobris 2009 Kui nad parasjagu ringi ei rännanud, lindistasid nad stuudios oma uut CD’d “Search and Find” (“Otsi ja leia”), kus on laule inglise keeles ning teistes põhja-Namiibia keeltes, sealhulgas Oshiwambo, Oshiherero, Himba ja Rukwangali keeled, mis kõik olid Vocal Motion Six unikaalses fenomenaalses segus. Nad tegid plaadi nimiloole ka muusikavideo, mida näeb nende kodulehel

USA turnee - Kärsitu optimist

2009 aasta novembris Washington DC’s toimunud Bill ja Melinda Gatesi presentatsioonis “Impatient Optimist” (Kärsitu optimist) tunnustati gruppi nende anti-stigma ja HIV/AIDSi vastase ennetustöö eest Namiibias. VM6 esitas ühe oma A cappella seade Rukwangali keeles Okavango regioonist Rundus. Laul “Onane” on “tarkusesõnad vanemalt lapsele… mida sa oma elus külvad, täpselt seda ka lõikad… tee elus häid otsuseid ning tee meie maailmast parem paik.” Nende pildilugu on osa “Elavast tõestusest, et USA investeerimine globaalsesse heaolu töötab.

Nende esimesel reisil USAsse, mida rahastas Namiibia Kunstinõukogu, veetsid nad järgneva nädala turneel DC’s ja Miamis koos USA Riigiameti VOLVIS programmiga, luues suhteid teiste organisatsioonidega, kes töötasid HIV/AIDSi kohase teadlikkuse tõstmise kallal. Nende loo tõi teleekraanidele Voice of America. Järgmiseks veetis grupp 3 nädalat DC/Baltimore’i/New Yorki piirkonnas, jagades oma muusikat ja sõnumit koolides ja kirikutes, kus nad alati iga vanusegrupi poole äärmiselt entusiastlikult vastu võeti.

New York City prestiižika Juilliardi Kunstide Kooli tudengid olid hämmingus nende keerukalt kokkupandud harmooniatest ning väljendasid uskmatust, et grupil ei olnud mingisugust koolitust olnud.

Enne oma esimese USA turnee lõpetamist osales VM6 ShareTheMic võistlusel New York City’s, kus neid tervitati kui esimest rahvusvahelist gruppi, kes ShareTheMicil osalenud on. Produtsendid palusid kaks päeva hiljem Vocal Motion Six’il arranžeerida ning lindistada ShareTheMic tunnuslaul “Only One World”!

Jaga Facebookis
Loe lisaks