Seenioride laager

Avaldatud 17.7.2012

Seenioride laagri kava
24.–26. juulil Olustveres Kungla talus
Moto: Mis sa siin teed, Eelija?

24. juulil
13.00 registreerimine
14.00 lipu heiskamine
15.00 jutlus
17.00 ülistuslaulud
19.00 õhtusöök
20.00 lõke

25. juulil
9.00 hommikupalvus
11.00 jutlus
13.00 lõuna
14.00 pildistamine
15.00 vaba mikrofon
18.00 õhtusöök
20.00 lõke

26. juulil
9.00 hommikupalvus
11.00 vaba mikrofon
13.00 jutlus
14.00 laagri lõpetamine

Kallis sõber, eakas kaaskristlane! Sa vajad ka sel suvel
lõõgastust oma kehale ja vaimule. Seda pakub seenioride laager, mis on sinu päralt Olustveres. Nendel südasuve päevadel naudime külalislahkust juba mitmendat korda selles südamlikus peres. Kõigile on loodud head olmetingimused, ööbimise ja puhkamise võimalused.
Selles laagris on kaasa löönud kõik oma osavõtu ja esinemistega. Esinevad ka lapsed. Seega on see laager näidis õigest vaimust ja koostööst meie kogudustes. Nii on see ka piibellik ja nii mainib apostel Johannes, et isad ja lapsed töötavad üheskoos üksteise rõõmuks. Igal aastal on näha, et nooremate inimeste osavõtt laagrist suureneb.
See kokkutulek on meelelahutus kõigile, keda sina oled saanud kaasa tõmmata. Saad tutvustada ka sõbrale seda, mida ise usud. See on misjon.
Peab veel mainima laagri seltskondlikku osa, kus inimesed leiavad uusi sõpru, kuulevad üksteise kogemusi, tunnetades ühtekuuluvust, mida vajab; ja eakas inimene, kes mõnikord peab tundma eraldatust, oskab seda hinnata.
Üks selle laagri omapära on selle loominguline külg. Siin saavad esineda need, kes on pidanud aktiivsest elust kõrvale jääma, kuid kes tahavad ja saavad ennast avaldada laulu, mängus, sõnas. See ongi üks laagri eesmärke.
Ühiskondliku transpordiga ei saa otse laagripaika, aga meil on inimesi, kes kannavad kulu ja toimetavad inimesed kohale. Tänu neile, et nad teevad seda ka seekord.
Üks inimene ütles Piibli väljendit kasutades, et ei saa laagrisse tulla sellepärast, et tee peal on lõvi ees. Tema takistus oli see, et omastel ei ole võimalik teda tööpäevadel laagrisse tuua. Takistusi on muidki mitmesuguseid. Mõned on sunnitud koju jääma haiguse tõttu. Nemad saavad laagrist osa võtta oma palvetega.
Palvetes ongi jõud, mille kaudu Jumal näitab oma osavõttu selle laagri tegevustest. Oma töötajatele on Ta kõrvaldanud tee pealt palju lõvisid. Ka see ettevõtmine ei sünni väe ega rammu läbi, vaid Tema rammu läbi.
Nägemiseni laagris!

Eduard Vari

Jaga Facebookis