Peakonverentsi töökoosolekul ei kasutata enam hääletuskaarte

Avaldatud 2.2.2015, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse peakonverentsi töökoosoleku delegaadid ei hääleta sel aastal kollaste kaartidega, nagu on tehtud eelmistel kordadel. Esimest korda peakonverentsi töökoosolekute ajaloos hääletatakse elektrooniliste hääletusseadmetega.

Hääled loetakse üle hetkega ja lõplik tulemus kuvatakse suurele ekraanile.

Koguduse ametnike sõnul tagab tehnika kasutamine häälte korrektsema ülelugemise ja anonüümsuse, mis omakorda vähendab pinget, mida mõned võivad hääletamise ajal tunda.

„Tehnoloogia mõjutab meie elu erinevatel viisidel ja me otsime pidevalt viise, kuidas saaksime oma süsteeme töökoosoleku ajaks parandada,” ütles üleilmse koguduse asesekretär Myron Iseminger (pildil).

Koguduse aastakoosoleku ajal möödunud aasta oktoobris kasutati samuti elektoonset hääletussüsteemi. Nüüd tuuakse süsteem üle ka San Antoniosse, kus saab kokku koguduse suurim valitsusorgan, kuhu kuulub pea 2600 delegaati.

Isemingeri sõnul on uus süsteem tõhusam. Möödunud töökoosolekutel pidi hääletussedeleid üleval hoidma ja nende kokkulugemine võttis aega. Tundlikel teemadel viidi läbi salajane hääletus, millele kulus veelgi rohkem aega.

Iseminger, kes on töötanud erinevates piirkondades, ütles, et elektrooniline süsteem annab erinevate kultuuride esindajatele võimaluse järgida oma veendumusi.

„Ma arvan, et paljudes kultuurides on delegaadid kahevahel: ühelt poolt julgustame neid palvemeelselt hääletama oma südametunnistuse järgi, samas soovivad nad näidata üles austust enda kõrval istuvale kogudusejuhile. Me usume, et sel korral on see pinge maha võetud,” ütles ta.

„Me soovime, et hääletamine oleks läbipaistev ja aus ning ma usun, et see on suur samm edasi,” lisas ta.

Max C. Torkelsen, Põhja Vaikse ookaeni uniooni liidu esimees, sõnas, et elektrooniline hääletamine näitab täpselt, kui palju inimesi igal hääletusel osaleb ja see kinnitab delegaatidele, et nende hääl tõepoolest loeb.

Peakonverentsi töökoosolek algab 2. juulil ja kestab 11. juulini.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat