Zambias on nüüd üle ühe miljoni koguduseliikme

Avaldatud 28.4.2015, allikas Adventist Review

Zambia president osales koos tuhandete adventistidega pidustustel, et tähistada adventkoguduse liikmeskonna ühe miljoni piiri ületamist ses Aafrika riigis.

President Edger Lungu vaatas rajaleidjate paraadi ja osales 25. aprillil toiminud pidulikul jumalateenistusel Zambia pealinna Lusaka rahvusstaadionil.

„Jumala ja Tema koguduse nimi tõsteti kõrgele. See oli seitsmenda päeva adventistide koguduse jaoks Zambias ja mujalgi suur hetk,” ütles koguduse Lõuna-Aafrika ja India ookeani divisjoni president Paul Ratsara.

Üle ühe miljoni koguduseliikmega Zambias on koguduse liikmeskond suurim Aafrika riikidest ning seega liitus Zambia kolme riigiga, kus koguduse liikmeskond ületab ühe miljoni piiri: Brasiilia (1,5 miljonit), India (1,5 miljonit) ja Ameerika Ühendriigid (1,2 miljonit). Filipiinidel on detsembri seisuga 918 669 liiget ja Kenias 824 185 ning Zimbabwes 803 521 koguduseliiget.

Üleilmsesse adventkogudusse kuulub 18,5 miljonit liiget. Ted N. C. Wilson, üleilmse koguduse president, ütles, et ülistab Jumalat õnnistuste eest, mis on Zambia kogudusele välja valatud.

„Koguduseliikmete tugev pühendumine Kristuse jagamisele, Tema päästvast armastusest ja kolmeinglikuulutusest rääkimine naabritele ja sõpradele on andnud palju Püha Vaimu õnnistusi,” ütles ta.

„Jumal õnnistab oma kogudust erakordsel viisil, kui me palume Temalt Püha Vaimu hilist väljavalamist, et viia evangeeliumisõnum selle maailma igasse paika,” ütles Wilson.

Hingamispäevasel jumalateenistusel osales riigi president koos abikaasaga ning kõrgeid riigiametnikke, samuti oli esindatud koguduse ametkond. Teenistusel ristiti sada inimest.

Zambias on umbes 6000 adventkogudust, riigi rahvastik on 15,5 miljonit. Kogudus kasvab kiiresti tänu koguduseliikmete ja pastorite tugevale koostööle ja sellele, et ristitud liikmed osalevad programmis nimega Inimestepüüdjad, mille kaudu neist saavad uute jüngrite kutsujad.

Paljud Lusaka staadionil osalenud inimestest olid noored. „Selle kiire kasvu taga on olnud noored inimesed. Ka Zambia koguduse ühingu Dorcas Society naised on palju panustanud, et koguduse liikmeskond on viimastel aastatel nii jõudsalt kasvanud,” ütles üleilmse koguduse peasekretär G. T. Ng. „Võib-olla on noorte ja naiste kirg nii elus kui teenimistöös midagi sellist, mida kogudus ka mujal maailmas võiks jäljendada.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat