Tõsielu jälgimine

Avaldatud 5.11.2017, autor Fabiana Bertotti, allikas Adventist World

Esimene kord, kui keegi palus mul teha video ja postitada see YouTube’i, ei teadnud ma, mida see tähendab.  Viis aastat tagasi oli YouTube lihtasalt koht, kuhu postitada virtuaalseid päevikuid. Igaüks võis seda teha. See oli täis naljakaid kassinägusid ja laste nalju ning see platvorm tekitas uue vaatenurga, kuidas videosid vaadata. Sellest ajast alates on formaat dramaatiliselt muutunud.

Tänu YouTube’ile muutusid inimesed tolerantsemaks amatööride tehtud vigade suhtes ega oodanud enam professionaalset kaadrit, head helikvaliteeti ega stabiilset pilti. Miks? Sest YouTube on peamiselt “tavaliste” inimeste, mitte kuulsuste koht. Tõsi, vähemalt alguses oli see nii. Täna, kümme hiljem, on YouTube täidetud kuulsustega!

Minu kanal oli üks esimesi kristlikke YouTube kanaleid Brasiilias. Tollal inimesed üldiselt ei arutanud tõsistel või religioossetel teemadel platvormi vahendusel, mis oli täidetud ajaviite ja lõbuga. Aga mina otsustasin esitada evangeeliumi sõnumi sellisel moel, et see oleks YouTube’i auditooriumile vastuvõetav. Ma tegin selle ajakohaseks.

Hakkasin arutlema teemadel, millest kirikus tavaliselt ei räägitud, ent mis huvitas noori: seks, elustiiliga seotud teemad ja eksistentsiaalsed kriisid. Kõiki teemasid käsitlesin Piiblis antud juhiste valguses. Ma tahtsin näidata, et Piiblil on vastused neile küsimustele, et kristlane on hea olla ning et ei pea olema “vana kortsus inimene”, et järgida Jeesust. See töötas!

Hetkel on mul 427 000 jälgijat. Ma viin läbi otse-eetris palvenädalaid. Minu viimane programm haaras kaasa 30 000 jälgijat. Ma annan piiblitunde ja minu pastorist abikaasa vastab teoloogilistele küsimustele. Ma olen õppinud, et inimesed tahavad rääkida ja kuulata teisi samal moel, kuidas nad seda päris elus teevad. Nad tahavad võtta ühendust inimestega, kes “räägivad nende keelt”, perfektne välimus ei ole videos vajalik. Nad hoolivad rohkem tunnistusest, mille annan oma eluga kui minu videokaamera kvaliteedist. Ja ehkki nad vaatavad minu videosid, jälgivad nad mind ka teistes sotsiaalmeedia keskkondades. Nad kuulavad, mida ma ütlen, sest neile meeldib, kuidas ma elan ning see on igapäevane reaalne elu, millega me tõeliselt tunnistame Jeesusest.

Fabiana kanalit YouTubes saab jälgida aadressil www.youtube.com/fabibertotti.

Fabiana Bertotti on ajakirjanik ja kirjanik. Ta on rahvuselt brasiillane, kes elab Itaalias koos pastorist abikaasa Rodrigo ja pisipoja Theodoroga.

Artikkel ilmus ajakirjas Adventist World 2017. aasta septembri numbris.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat