Usuühenduste ümarlaud arutas noorte ja perede teemat

Avaldatud 21.5.2008, allikas Meie Aeg

Adventistide Koguduste Eesti Liidu kommunikatsiooni osakonna juht Lauri Beekmann tutvustas teisipäeval usuühenduste ümarlaual Tallinna Sünagoogis adventkoguduste tööd noorte ja perekondadega.

Erinevaid usuühendusi koondava ümarlaua idee taga oli Eesti Juudiusu Kogudus, kes Siseministeeriumi Usuasjade osakonna toel kutsus noorte ja perede teemal aru pidama kõiki usulisi ühendusi Eestimaal. Esindatud olid enamus Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikud, kuid lisaks neile ka näiteks Mormoonid ja Baha´i kogudus.

Igal esindatud kogudusel paluti tutvustada oma koguduse, kiriku või koguduste liidu tegevust noortetöö ja perekonna valdkonnas.

„Selgelt oli tunda, et mure meie ühiskonna noorte ja perekonna pärast on suhteliselt sarnane erinevates kirikutes ja nagu nägime, mitte ainult kristlikes kirikutes,” jagas Lauri Beekmann muljeid. „Nii noored kui ka perekond on üheks peamiseks prioriteediks kõikides usuühendustes. Adventkiriku poole pealt avaldas erilist huvi meie hingamispäevakooli idee, mille keskmes on ideaalis nädalapikkune ja perekeskne ühine Piibliõpe. Kindlasti on see ressurss, mida me ka ise peame taas avastama.”

Siseministeeriumi Usuasjade Osakonna juhataja Ilmo Au avaldas lootust, et selline algatus ei jää ainukordseks ning lõpetas küsimusega, kes võiks olla järgmine initsiaator ning kokkukutsuja.

Tallinna Uus Sünagoog, kus ümarlaud toimus, õnnistati sisse 2007. aasta 16. mail.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat