Eakatepäev Viljandis

Avaldatud 23.9.2007, autor Annemai Jallai, allikas Meie Aeg

Septembrikuu neljas hingamispäev oli eriline. Tähistasime eakatepäeva. Jutluse pidas peatselt 80aastaseks saav Viktor Noginovski. Oma kõnes rääkis ta vanuse suhtelisusest, mis sõltub mitmetest teguritest – bioloogilisest vanusest, geneetilisest taustast, eluviisidest ja loomulikult sellest, kui vanana inimene ise ennast tunneb. Kuid ametlik seisukoht on, et eakaks loetakse inimest alates 60. eluaastast.

Üks meeldejääv näide jutlusest: Viktor sõitis linnas jalgrattaga koos oma 56aastase habemikust sõbraga. Äkki ütles sõber, et Viktor võiks talle pojaks olla. Küsimuse peale: „Kuidas nii?” vastas sõber, et sul pole ju veel habetki!
Selleks, et Jumal sind kasutada saaks, ei ole vanus oluline. Isegi voodihaige vanur võib olla tõsine Jumala töö tegija oma palvetes.

Üheks juhtsalmiks oli Jesaja 46:4 „Teie vana eani ma olen seesama ja hallide juusteni ma kannan teid; mina olen teinud ja mina tõstan üles, mina kannan ja päästan!”

Pärast AKELi presidendi Tõnu Jugari läkituse ettelugemist kutsuti kõik eakad koguduse ette. Neile kingiti punane roosiõis, tehti ühine pilt ning lõpupalves mõeldi eriliselt neile. Pärast järgnenud hingamispäevakooli olid kõik oodatud ühisele lõunale.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat