Pastoritevahetus Jõgevamaal

Avaldatud 11.1.2008, autor Jaanus-Janari Kogerman, allikas Meie Aeg

Uue aasta esimesel hingamispäeval, 5. jaanuaril jättis Põltsamaa ja Jõgeva adventkogudus head aega pastor Jaanus-Janari Kogermani ja tema perega ning tervitas oma uut pastorit Kaido Kaske.

Kaido Kask töötas varemalt Haapsalu koguduse abipastorina. Tark kuningas Saalomon kirjutab sellest, kuidas igal asjal on oma aeg. Ja nii jõudis taaskord kätte aeg, mil mõni kogudus saab endale uue pastori. Seekordseteks õnnelikeks olid Põltsamaa, Jõgeva ja Haapsalu kogudus. Pastorid Kaido Kask ja Jaanus-Janari Kogerman vahetasid omavahel
tööpiirkonnad. Ikka selleks, et Jumala kogudus neis piirkondades võiks saada parimat võimalikku hoolitsust ja vaimulik elu võiks edeneda.

Aeg nõuab oma. Seekord muutis eriliseks teenistuse just see, et korraga kaks pastorit, nii uus kui vana, ja korraga kaks kogudust, nii Põltsamaa kui Jõgeva olid kohal. Lihtsalt selleks, et lahkumisvalu oleks minimaalne ja sisseelamisaeg võimalikult lühike. Selleks, et töö võiks jätkuda täiskiirusel.

Teenistus oli nagu ikka. Veel viimased manitsussõnad Jaanuselt ja tulevikku vaatav tervitus Kaidolt, head soovid Põltsamaa ja Jõgeva koguduselt, laulu, muusikat, palvet, sümboolne põleva tule üleandmine ja pärast kõike seda ühine lõunalaud ja lootus parimale tulevikule.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat