Aasta lõpus liitus Murru vanglas kogudusega kaks uut liiget

Avaldatud 14.1.2008, allikas Meie Aeg

Koguduseliikmeist Murru Vanglas

23.detsembril võeti Murru Vanglas adventkoguduse osadusse kaks liiget – Maarek Nõmmik ja Gennadi Balai. Gennadi ilmutas selle soovi pärast meeleparandust ja viieaastast kogudusest lahusolekut. Tema näol on niisiis tegemist kojunaasnud vennaga. Maarek on ristitud juba ca 8 aasta eest ja siiani olnud aktiivne osaline vanglakirikus, kuid alles nüüdseks identifitseeris end adventistina. Seega on hetkel selles vanglas neli adventkoguduse liiget – kaks said suvel ristitud kaplan Olavi Lauri poolt. Üks noormees jõudis enne ettevalmistuskursuse lõpetamist vabaneda ja liitus kogudusega vabaduses, olles nüüdseks juba koguduseellu kenasti sisse elanud.

Rein Käsk

23. detsembri pühapäeval oli Murru Vangla kirikusse jõuluevangeeliumi kuulama kogunenud saalitäis rahvast. Kohalikke kristlasi oli tulnud tervitama Tallinna III seitsmenda päeva adventistide koguduse laulukoor, kes on käinud ennegi vanglates rõõmusõnumit jagamas. Seekord oli eriline sellepoolest, et nüüd on tänu Ämari ja Murru ühinemisele kahe vangla usklikud üheskoos. Enam ei ole vaja käia kahes vanglas eraldi teenistusi pidamas, mis nõudis külalistelt palju kallist aega ja energiat.

Teenistust alustati ühislauluga, kus enamuses kõlasid külaliste hääled, kuid teenistuse lõpuks, kui oli käes aeg uuesti ühineda kooslaulmiseks, olid palju agaramad laulma juba ka vangla “koguduse” liikmed ja ka alguses muidu pealtvaatajateks tulnud kinnipeetavad. Teenistuse sõnalisest osast pidas temaatilise jutluse vangla kaplan Rein Käsk, kes rääkis Päästja sünnist ja Jeesuse nimel palvetamise tähendusest. Samuti oli oma sõnum laulukoori liikmetel, mida anti edasi nii laulus kui sõnas.

Külaliste hulka olid ennast poetanud ka vanglate peakaplan Igor Miller ja justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama. Kogudusse uusi liikmeid olid tulnud vastu võtma Haapsalu adventistide koguduse vanemad Taavi Käsk ja Kaido Kask. Nemad olid osalised väikestes koosolekutes, mis toimusid enne ja pärast üldist jumalateenistust.

Maarek Nõmmik
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat