Adventkoguduse pereteenistus 100: tähistame head tehes

Avaldatud 16.1.2019, allikas TEDNews

2019. aastal tähistab Seitsmenda Päeva Adventistide pereteenistus 100. aastapäeva. Kuidas tähistada? Trans-Euroopa divisjoni (TED) pereteenistuse juhile Karen Holfordile tuli mõte, kui ta luges Inglismaa väikese koguduse, Congresbury koguduse kohta. Seal otsustati koguduse 800. aastapäeva tähistada 800 heateoga.

„Lahkus on iga hea suhte alus,” ütleb Karen. „Kui keegi on meie suhtes lahke, siis me tunneme, et meist hoolitakse. Kui me teame, et meist hoolitakse, hakkame usaldama ja suhtlema sügavamal tasandil. Nii suhted kasvavadki. Kahjuks tekivad väikesed mõrad, mis lõpevad suhte purunemisega, sellest, kui inimesed unustavad olla lahked.”

TEDi pereteenistuse projekt 2019. aastaks on „Ole lahke!”. See keskendub pühendumisele ja lahkusele oma kodus: teha midagi head iga päev igale inimesele oma kodus.

„See ei saa olla nii raske! Korista laud pärast söögiaega. Tee kellelegi teed, paku oma abi, pane lapse koolikotti kaasa väike maius. Näita, et sa hindad, kuula oma pereliikmeid, räägi nendega nende päevast või kallista neid.”

Sama oluline nagu olla lahke kodus, on oluline teha igal nädalal üks heategu ühele töökaaslasele, naabrile, klassikaaslasele. Ja üks heategu nädalas oma kogudusekaaslasele.

See võib olla keegi, keda hästi tunned: pastor, hingamispäevakooli õpetaja, sinu kõrval istuv inimene. Kui sa teed igal nädalal ühe heateo oma kogukonnas ja ühe heateo oma koguduses, siis teedki vähemalt sada heategu aastas, et tähistada pereteenistuse 100. aastapäeva. Veelgi olulisem on see, et sa muudad elusid ja tood inimeste ellu rõõmu.

TEDi pereteenistus on pannud kirja palju heategevusmõtteid, et innustada igaüht selle heategevusaktsiooniga liituma. Keegi ei jää kõrvale. On nimekiri tegudest, mida saab teha ilma kodust lahkumata, ideedest ülikoolis teostamiseks, ideid lastele, koolile ja muud. Paljud neist ei lähe maksma midagi muud kui paar minutit läbimõtlemist või kellegi peale mõtlemist. Leiad need ideed siit alapealkirja alt live:kind.

Vaata TEDi pereteenistuse juhi Karen Holfordi videoüleskutset.

Lastele on ka värvimiskaart saja valguslambiga, nii et nad saavad värvida ära ühe lambi iga kord, kui teevad midagi head, mis näitab maailmale Jumala valgust.

Miks mitte panna oma perele heade tegude eesmärk ja tähistada, kui olete saavutanud järjekordse väiksema eesmärgi! Kui kutsud tähistamise ajal külla oma sõbra, on see algus liikumisel järgmise heateo poole!

Selle aasta kestel loodame koguda teie kogemusi ja lugusid headest tegudest oma Facebooki-lehele. Palun jagage oma kogemusi meiega, kirjutades e-kirja aadressile kholford@ted.adventist.org.

„Jeesuse elu inspireerib mind,” ütleb Karen. „Ta näitas, mis tähendab olla lahke, hoolida, andestada, näidata üles austust ja täita inimeste vajadusi. Lahkus on hea tõuge meie vaimulikuks arenguks, see vähendab konflikte, aitab kasvatada meie õnne- ja heaolutaset ning tugevdab meie suhteid.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat