Majaka kodukoguduses oli avajumalateenistus

Avaldatud 15.4.2019

Tartu Majaka kodukogudus pidas hingamispäeval, 13. aprillil avajumalateenistust. Selle nime all on kodukogudus koos käinud juba mõnda aega, kuid ühine avajumalateenistus peeti kevadel.

Majaka kodukoguduse juht Helina Kosemets sõnas, et jumalateenistus toimus tavapärase formaadi järgi: kõigepealt oli sõnaline osa, seejärel käeline tegevus ja seejärel piiblitund, mille ajal lapsed olid õues, ning lõpuks ühine osadussöömaaeg. „Osalejaid oli rohkem kui tavaliselt ja päev läks hästi korda.”

Loe lisaks: Tartu Majaka kogudusepistikust sai kodukogudus

Majaka kodukoguduse avajumalateenistusel jagas sõna Ivo Käsk, kes rääkis jüngrite kutsumisest ja jüngerlusest. „Lastele jäi kindlasti hästi meelde see, kuidas Jeesus kutsus esimesi jüngreid – nende töö juurest, kui nad olid kalu püüdmas, kuna pärast oli sellega seotud käeline tegevus. Lõikasime paberist kalu välja,” rääkis Helina ning lisas, et Ivo jutlusest jäi kõlama mõte minna tööga edasi ja kuulutada evangeeliumi. „Selleks me olemegi kutsutud.”

Piiblitundi juhatas Tiit. Nagu igal pool mujal, räägiti valikute tegemisest. „Inimesed jagasid oma isiklikke kogemusi Jumala juhtimisest ja sellest, et Jumala valikud on osutunud kõige paremaks,” sõnas Helina. „Piiblitund oli südantsoojendav ja kinnitav. Me võiksime alati teha valikuid nii, nagu Jumal näeb, et need võiksid meie elus olla. Oluline on, et me ei hakkaks Tema tahtele vastu ega kahtleks, kas Jumala teed on parimad. Isegi kui me ei saa vahel aru, mis toimub, peaksime ootama ja palvetama, et otsida Jumala juhtimist,” tõdes Helina piiblitunnis räägitut kokku võttes.

Majaka kodukoguduse jumalateenistused toimuvad laupäeviti kell 11. Soovijatel palutakse infot jälgida Majaka Facebooki-lehel ja info saamiseks liituda grupivestlusega – jumalateenistus ei toimu alati samas kohas, vaid rotatsioonid kodukoguduse liikmete kodudes.

Kodukogudus sai oma nime hääletuse teel. Helina: „Ajurünnakul pakuti erinevaid variante, Majakas sai kõige rohkem hääli. Mitmed teised pakutud nimed on teiste koguduste poolt võetud, aga Majakat ei olnud. See tundus hea valik.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat