Osadusteenistus Lootvinas

Avaldatud 4.7.2008, autor Heleri-Mall Roosmäe

- Tsau, Heleri. Kus oled? Kas sa tuled Lootvinasse siis?
- Tsau, Kivilinna poe juures. Rattaga.
- Lähedki rattaga või?
- Ise ütlesid, et autos kohti ei ole.
- Ma tegin ju nalja. Kohti on küll!
- Ok. Ma lukustan ratta siia kusagile. Tulge võtke mind Kivilinna poe juurest peale.

Panen telefoni rahulikult kotti tagasi. Taevas on paljulubavalt ere ja sinine pilvede vahel. Täna küll sadama ei hakka. Rattaga Lootvinasse sõita olek olnud lihtsalt suurepärane! Aga olgu, mõni teine kord. Siis, kui rohkem aega on. Täna sai liiga hilja tulema hakatud.

***

Juuni viimasel hingamispäeval toimus tavapärane õhtune koosolek Lille tänava kiriku asemel hoopis Lootvinas vend Kalju Johansoni juures orus värskes õhus. Tänu Taevaisale oli ilm lihtsalt suurepärane ning aitas kaasa ürituse korda minekule. Kokku oli tulnud ei rohkem ega vähem kui 40 koguduseliiget ja üks taksikoer. Üritus algas planeeritud kellaajast pisut hiljem, aga sellest polnud midagi. Kõigil oli tegemist uude kohta sisseelamisega ning jutuvada ei tahtnud ega tahtnud lõppeda. Oru pervele oli püsti seatud tulepuud ning kõrgemal pervel võtsid riburadapidi tekkidel istet nii noored kui vanad.

Jutuvada katkestas Kärt Vahtramäe, kes teatas pärast laululehtede laialijagamist, et neid Madliga oli kästud eestlauljateks olla ja nüüd hakkavad kõik laulma. Sellega sai ametlik osa alguse. Paar laulu, mida nii hästi ei teatud, lauldi läbi 2-3 korda. Eestlauljad olid võrratud ning rahvas laulis rõõmsalt kaasa.

Ühislaulu järel sai alguse viktoriin, mille Krisjan Kalmus oli ette valmistanud ning kus Toomas Lukk abistas paberite jagamisel ja punktide arvestamisel. Viktoriinis oli paar parajat pähklit pureda, kuid siiski suutis võistkond Helged Pead jääda pastorite tiimiga jagama esimest ja teist kohta. Olukorra lahendas mõõgavõitlus, kus pastor Rein Kalmuse vastu astus välja Joosep Tuvi, kes kaotas väärikalt seisus 5:4. Auhind võitjatiimile pidi olema äramärkimine Tartu koguduse infolehes…

Viktoriinile järgnes väike einepaus, kus kõik kaasa võetud toidupoolis sõbralikult ära jagati. Lõpuks, kui kõhud olid täis, meel virge ning selg ja tagumik ära sirutatud, kutsusid eeslauljad kõiki jälle istuma ning alustas laulmist. Kui kõik olid omale koha leidnud ning 3-4 laulu läbi lauldud, sai alguse pastor Rein Kalmuse poolt läbiviidav vestlustund. Nii võime seda vist nimetada, sest ega pastorile palju sõna antudki. Kuna aeg aga oli lennukalt möödunud, siis korralikult lõkke alustamiseks aega enam ei jagunudki. Lõke süüdati sujuvalt vestlustunni ajal. Õhtu lõppes päikese loojangul ühiste lauludega. Kõige lõpus moodustati ühine ring ja loendati kokku 40 koguduse liiget. Pluss üks koer. Tuju oli hea ja õhtu endiselt kaunis.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat