Seitsmes pillilaager kaunistas Võru koguduse aastapäeva

Avaldatud 25.6.2019

Laste- ja noorteorkestri pillilaagrit peeti juba seitsmendat korda ja nagu varasematel aastatel, nii seoti ka seekord laagri lõppkontsert koguduse suurema ettevõtmisega: kui eelmisel aastal rõõmustati külalisi Põltsamaa koguduse 100. aastapäeva tähistamisel, siis seekord kaunistas orkester Võru koguduse 100. aastapäeva.

Laagri korraldaja Hans Soosaar ütles, et kuigi tänavu oli osalejaid vähem kui pool orkestri tavakoosseisust, siis laager läks korda ja tööd tehti harjutamisel palju. „Noored on juba nii professionaalsed, et panevad ka väiksema koosseisuga saali kõlama,” ütles Hans. Laagris oli tänavu vähem osalejaid sel põhjusel, et kesksuvel toimub Inglismaal Trans-Euroopa divisjoni rajaleidjate camporee, kuhu paljud noored lähevad, ja seetõttu ei olnud laagri korraldamiseks paremat aega, ent juuni eelviimane nädalavahetus ei sobinud paljudele orkestrantidele.

Orkestri dirigent Raeli Florea sõnas, et väljakutse oli mängijate vähesuse tõttu päris suur. „Esimeses proovis tekkis tunne, et ära muretse, ka vähesega võib võita. Sain reede õhtul teada, et tuleb ka tšello ja vioola ja kontrabass,” sõnas Raeli ja lisas, et vastus lisapillimängijate osas tuli sealt, kust ei osanud oodata.

Pillilaager algas neljapäeva pärastlõunal, õhtul harjutati reedeseks hooldekodukülastuseks. „Meid võeti hooldekodus väga toredasti vastu, orkester mängis ka lisaloo ja meid kutsuti jõulude ajaks tagasi,” ütles Hans. „Laste sagin hooldekodu elanike ümber, kui nad pille ja pulte lahti võtsid, oli nende jaoks nii emotsionaalne. Juba see oli nende jaoks üks osa kontserdist,” kirjeldas Raeli külaskäiku hooldekodusse. „Väga vitaalsed inimesed olid, nad suhtlesid meiega, rääkisid, et meil on toredad mõtisklevad lood. Tagasiside oli hästi elav ja mõistev. Olin üllatunud, et orkester kõlas seal juba päris hästi,” rääkis Raeli.

Reede pärastlõunane harjutus kulus aastapäeva hingamispäevase kontserdi ettevalmistamiseks. Raeli: „Nende inimeste tagasiside, kes minu juurde jõudsid, oli väga positiivne. Mainiti ka seda – see ongi põhiline –, et lapsed on vastu pidanud pikale tööle harjutada oma pilli ja arendada iseennast ja koos mängides tunnetada üksteist ja oma panus anda. Oleme tänulikud nende võimaluste eest, mis meil on.”

Hingamispäeva õhtu, millega laager lõppes, veedeti Rõuges Aedla talus lõkke ääres.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat