ADRA rajab Keenia põuastes tingimustes uusi aedu

Avaldatud 6.11.2019, allikas Adventist Review

Viimasel viiel aastal on Keenias Mandera maakonnas võimutsenud põud. Maakonna inimesed, kes on karjakasvatajad, on tunnistanud oma kariloomade kannatusi, mis on tingitud näljast ja janust. Suutmata täita loomade vajadusi, kannatavad inimesed ka ise kehva toitumise tõttu.

Adventkoguduse katastroofi- ja arenguabi organisatsioon ADRA on selles piirkonnas töötanud 2011. aastast erinevate projektidega alates toiduabist, karjatamismaa taastootmisest, köögiviljakasvatuse koolitustest ja lõpetades permakultuuri tehnikate õpetamisega. Lisaks sellele koolitatakse inimesi raha säästma ja otsima viise fondidest raha taotlemiseks. See on aidanud kohalikel oma sissetulekuid kasvatada. Selmet sõltuda täielikult oma kariloomadest, saavad kohalikud rajada väikeettevõtteid, näiteiks kauplusi.

„ADRA on siin suure töö ära teinud,” ütles Rahama, üks praeguse projekti tuhandest osalejast. „Nad on koolitanud kogukonna naisi, kuidas oma aiast rohkem saaki saada, ning aidanud meid väikeste aedade rajamisel.”

Rahama sõnas, et inimesed, kes on ADRA koolitused läbi teinud, saavad omakorda aidata teisi, jagades oma uusi teadmisi. „Aina enam on rajatud uusi väikseid aedu, kus saab kasvatada köögivilju, nagu tomatit, maisi ja muud. Teadmised levivad.”

ADRA on andnud toitu ka orbudele ja suurema vajadustega majapidamisele, kasutades selleks vautšerite süsteemi. Inimesed kasutavad oma vautšereid poes makstes. ADRA on aidanud leskedel ja lahutatud naistel toime tulla, näidates, et ka nemad saavad rajada oma aia.

„Ma olen Takaba naistegrupi liige,” ütles Rahama. „Kui ADRA kuulutab välja seminari, ei jäta nad naisi sellest välja, vaid kutsuvad meid osalema. Naised tunnevad kogukonna raskusi, näevad neid oma laste japere elus. Kui ADRA sellistel teemadel sõna võtab, tunnevad naised kergendust ja saavad sellest väga palju kasu,” selgitas ta.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat