Huljal õpiti esmaabi

Avaldatud 3.8.2008, autor Meie Aeg

Rakvere, Tallinna, Türi ja Paide adventkoguduste liikmed pidasid Rakvere külje all Huljal ühist koguduse laagrit, kus räägiti nii vaimulikust kui ka ihulikust esmaabist.

Tallinna koguduse liige Eha Lobjakas rääkis jutluses vaimulikust esmaabist tuues Piiblist vaskmao näite, kus tervenemiseks piisas vaatamisest. Eha selgitas, et Jumal ei ole inimeste pääsemiseks loonud tingimusi, mis jätaks automaatselt osad inimesed sellest päästest ilma. „Vaadata, ka vaimusilmadega, suudab igaüks!” ütles Eha.

Võimendades hingamispäevakooli sellenädalast teemat, rääkis Eha ka meie igaühe kohustusest vastata Jumala küsimusele: „Kelle ma läkitan? Kes meilt läheb?”. Me elame patu poolt vigastatud maailmas, kus igaüks on haiged ning igal päästetul on võimalus ja vastutus suunata teiste haigete pilgud pääste poole.

Peale jumalateenistust kõneldi esmaabist meditsiinilisest vaatenurgast. Esmaabi koolitaja Lea Kangur koos esmaabi nukuga selgitas elustamise ABC-d, andes igaühele ka võimaluse ise proovida.

Päev oli täis rohket suhtlemist ja lõõgastavat meelelahutust kaunis looduses ning ühises Piibliuurimises ja arutelus.  Õhtupoole toimus töö rühmades, kus iga grupp sai võimaluse etendada ühe kirjakoha põhjal ja teised pidid ära arvama, millega tegu. Peale seda rääkis ja andis psüholoogilist nõu kliiniline psüholoog Inna Kangur.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat