Me vajame Püha Vaimu

Avaldatud 8.1.2020

Esimene päev
(Kokkuvõtlik tekst)

„Kui Püha Vaimu saamine on abinõuks väge omandada, miks ei nälgi ega janune me siis Vaimu anni järele? Miks ei kõnele me sellest, ei palveta selle pärast, ei jut­lusta sellest? Issand soovib Püha Vaimu anda neile, kes Teda teenivad, rohkem kui maised vanemad soovivad anda häid ande oma lastele. Iga tööline peaks palvetama Jumala poole igapäevase Vaimuga ristimise pärast.“ (Ellen White, „Apostlite teod“, lk 50)


Vahetult enne teoloogiaõpingute lõpetamist lugesin Raymond Edmani raamatut „Nad avastasid saladuse“. Raamat kirjeldab 20 meest ja naist, kes jõudsid oma kristlikul teel kriisi, mis viis nad tõelise pöördu­miskogemuseni. Sellele järgnes Püha Vaimu võimas väljavalamine nende elus. Neist said need inimesed, kes neist said – nad juhatasid miljoneid Kristuse juurde – tänu sellele, et nad olid täidetud Püha Vai­muga. Kui ma mõtlesin oma elule abikaasa, vastse isa ja peatse pastorina, kirjutasin sellesse raamatusse ühe mõtte: „Minul on ka Püha Vaimu tarvis.“ Alates sellest päevast on mu olulisimaks prioriteediks jätkuv pöör­dumiskogemus ja piibellik Püha Vaimuga ristimine piibliuurimise, kuulekuse, tunnistamise ja palve kaudu. Mu esimese pastoritöö aasta jooksul külastasin meie koguduse laekurit, kellel oli diagnoositud vähkkasvaja. Me palvetasime tema eest ja võidsime piibelliku õpetuse järgi õliga. Mõne päeva pärast jagas ta meiega rõõmusõnumit, et oli vähist täielikult vabanenud! Sel hetkel teadsin, et Jumal oli mu palveid kuulda võtnud ja vastu võtnud mu pingutuse Temale elada. Kuidas on lood sinuga? Kas ka sul on tarvis Püha Vaimu?
 

Palvesoovitusi    

  • Risti meid Püha Vaimuga ja anna meile väge, et kuulutaksime evangeeliumit pimeduses olevale maailmale (Ap 1:5–8).
  • Õnnista pastoreid, õpetajaid, evangeliste, piibli­töölisi ja koguduse administraatoreid Püha Vaimu väega (1Tm 2:1–4).
  • Kallis Issand, ole armuline neile, keda kiusatakse taga ja kellele tehakse liiga, anna neile oma kaitse ning päästa nad nende käest, kes soovivad neile halba 
  • (Ps 91).
  • Palun õnnista neid sadu tuhandeid misjoniinit­siatiive, mis toimuvad üle maailma 2020. aastal. 
  • Me palvetame 62 miljoni inimese pärast, kes elavad 28s kõige sekulaarsemas linnas endise Nõukogude liidu territooriumil (Euro­-Aasia divisjon).
  • Palvetame kõigi noortejuhtide eest üle maailma, kes annavad oma pärandit – identiteeti Kristuses, adventkoguduse missiooni ja kohaliku kogu­duse juhtimist – ustavalt järgmisele põlvkonnale edasi.

Täismahus palveaja tekstid leiad siit.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat