Püha Vaimu tunnistus

Avaldatud 9.1.2020

Teine päev

(Kokkuvõtlik tekst)

„Püha Vaim on isik, Tema on see, kes tunnistab koos meie vaimuga, et oleme Jumala lapsed. Kui see tunnistus on sündinud, kaasnevad sellega ka tõendid. Selle kaudu me usume ja oleme veendunud, et oleme tõepoolest Jumala lapsed.“ (Ellen White, „Evangelism“, lk 616)


Püha Vaim töötab meie elus kolmes etapis (Jh 16:8– 11). Esiteks Ta veenab meid meie patususes, et tuua meid Jeesuse juurde. Teiseks veenab Ta meid Kristuse õiguses, millest piisab meie päästmiseks. Ning kolman­daks ajab Ta meie elust välja saatana ja patu (Jh 16:11). Mu vanemad kasvatasid oma kuut last (olen viies laps) Jumalat ja Piiblit uskuma. Me õppisime, et on olemas taevas, kuhu püüame jõuda, ja põrgu, millest püüame pääseda. Samas ei olnud meil Jumalaga isik­likku suhet ega Tema vastu usaldust. Minu emapoolne onu abiellus seitsmenda päeva adventistiga. Ühel päeval kuulutas onu Harold, et ta tõestab Piibli põhjal oma vastsele abikaasale, et too ei pea enam hingamispäeva (laupäeva) pühitsema. Pärast tõsist piibliuurimist sai ta aga aru, et piibellik hingamispäev on tõepoolest lau­päev. Varsti ristiti onu Harold ja temast sai seitsmenda päeva adventist.
Veidi aja möödudes jagas Harold meiega oma usku ja ükskõik kui väga ma ka ei püüdnud, ma ei suut­nud hingamispäeva tõde ümber lükata. Mul ei olnud mingit soovi hingamispäeva pühitseda. See segas mu plaane. Aja jooksul muutus mu veendumus selles, et olen patune ja hukkun, minu südames ja meeles järjest tugevamaks. Ma teadsin, et ei järgi Jumalat, ning tead­sin ka seda, et lähen hukka. Umbes sellel ajal saabus onu Haroldilt kiri, kus ta kirjeldas Piiblile tuginedes, milline taevas saab olema. Kuulates tema kirjeldusi tae­vast, tundsin tugevat tungi oma elu Jumalale anda. Siis kuulsin Jumala häält oma südames sama selgelt, nagu oleks keegi minu kõrval minuga rääkinud: „Sa annad oma elu mulle kas nüüd või mitte kunagi.“ Kohemaid tundsin suurt hirmu. Olin vahetamas taevast selle maa vastu. Tõusin püsti, läksin oma tuppa ja sulgesin enda järel ukse. Põlvitasin voodi ette ja palvetasin esimest korda südamest. Ma ei teadnud, mida täpselt öelda, aga lõpuks ütlesin nii: „Kallis Jeesus, ma tahan olla see, keda Sa tahaksid, et ma oleksin. Tahan teha seda, mida Sina tahad, et ma teeksin, ja tahan minna sinna, kuhu Sa tahad mind saata.“


Kui olin oma palve lõpetanud, tundsin, kuidas üks muutuselaine pühkis üle mu olemuse. Mu vana viha ja kibedus olid kadunud ning mu südant täitis Jumala armastus, rahu ja rõõm. Teadsin, et Jumal oli mu palvet kuulnud, samamoodi teadsin ka seda, mida mul tuli teha. Tõusin põlvedelt, et minna oma emale rõõmu­sõnumit viima – et nüüdsest alates elan Jeesusele ja hakkan hingamispäeva pühitsema. Mööda tema põski voolasid rõõmupisarad. Mõne päevaga katkestasin kõik patused ahelad, mis mind selle maailma külge olid sidunud. Mõned inimesed ei mõistnud mu otsust ja minu ees seisev tee ei olnud minu jaoks veel päris selge, aga mu südametunnistus oli puhas ja rõõm täitis mu südant! Hiljem õppisin koos kohaliku adventkoguduse pastoriga ning hakkasin paremini aru saama Jumala tahtest oma elu kohta. Lõpuks mind ristiti ja minust sai seitsmenda päeva adventist. See on parim otsus, mille kunagi olen langetanud!

Palvesoovitusi

  • Kallis taevane Isa, ma tean, et olen patune. Palun anna mulle kõik mu patud andeks, nagu oled tõotanud teha (1Jh 1:9). Aitäh Sulle! Sa oled mulle tõotanud ka igavest elu, kui võtan Jeesuse oma Päästjana vastu. Valin täna Jeesuse. Et Jeesus juba rutem tuleks!
  • Kallis Jeesus, tahan alati käia Püha Vaimu ligiolus, nii et tunneksin ära, kui saatan ja tema kurjad vaimud püüavad mulle läheneda. Anna mulle oma väge, et paneksin tema kiusatustele vastu (Jk 4:7).
  • Kallis Isa, nii paljudel koguduseliikmetel siin maailmas on vaid religioon. Nad ei tunne Jeesust ega Tema päästvat armu. Palun saada oma Püha Vaim, et Ta annaks neile selguse nende patu kohta ja juhataks nad Jeesuse juurde. Tee nii, et nad tüdineksid religioossetest tseremooniatest. Tundku nad oma elus tõelist nälga Jumala ligiolu järele.
  • Me palvetame 1000 Misjonäri Liikumise eest Põhja­-Aasia Vaikse ookeani divisjonis ja Lõu­na­-Aasia Vaikse ookeani divisjonis. Olgu neil noortel väge teha Jumala tööd.

Täismahus palveaja tekstid leiad siit.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat