Püha Vaimusse jäämine

Avaldatud 17.1.2020

Kümnes päev

(Kokkuvõtlik materjal)

„Kui sa ärkad hommikul, kas tajud oma abitust ja oma vajadust jumaliku jõu järele? Ja kas teed oma vaja­dused taevasele Isale alandlikult ja innukalt teatavaks? Kui jah, siis inglid panevad su palveid tähele, ja kui need palved on teele saadetud siirastelt huultelt, siis on neil hetkedel, kui oled patuohus või mõjutad kedagi teist valesti käituma, sinu juures su kaitseingel, suunates sind paremale teele, valides sinu eest sinu sõnu ja mõjutades su tegusid.“ (Ellen White, „Kuulutus noortele“, lk 90) Ühel hingamispäeval pesin kiriku köögis ühislõuna järel nõusid. Noor vahetusõpilane Venemaalt kuivatas nõusid. Ma teadsin, et see tütarlaps ei ole kristlane, nii et palvetasin oma südames, kuidas võiksin seda ühist aega hästi ära kasutada. „Mul on sulle üks küsimus, kui sa ei pahanda,“ ütlesin. „Pole probleemi, mida sa tahad küsida?“ vastas tema. „Miks on nii, et suur osa venelas­test ei ole kristlased?“ küsisin. „Sama hästi võid küsida, miks mina ei ole kristlane,“ vastas ta muiates. „Okei,“ vastasin samasugusel kergel toonil, „miks on nii, et sa ei ole kristlane?“ „Mul lihtsalt ei ole Jumala olemasolu kohta mingeid tõendeid,“ vastas ta otsekoheselt. Siis küsis ta: „Aga miks sina oled kristlane?“ „Sest mul on neid tõendeid kuhjaga!“ vastasin. Ta naeris ja ütles: „Okei, millised su tõendid siis on?“ Seejärel jagasin temaga, mida Jumal on minu elus teinud. „Kui oled nõus proovima, siis mul oleks sulle üks eksperiment,“ ütlesin talle. „Ma usun, et kui sa selle eksperimendi läbi viid, leiad Jumala olemasolu kohta tõendeid. Ma tahaksin, et loeksid järgmise 30 päeva jooksul Johannese evangeeliumit. Kui sa jõuad raamatu enne 30 päeva lõppu läbi, siis alusta lihtsalt otsast peale. Samuti tahaksin, et palvetaksid Jumala poole, kui keegi ei näe. Räägi Talle asjadest, mida ainult sina tead, ja palu Tal teha midagi, mida jällegi tead vaid sina, ja vaata, mis juhtub.“ „Hea küll,“ ütles ta, „see kõlab tehtavalt. Sellest saab põnev eksperiment.“

Vahetusõpilasena pidi ta minema, kuhu tahes tema pere läks, et ta saaks kogeda kohalikku kultuuri. Nii et ta tuli igal nädalal koos oma perega kirikusse. Kaks nädalat pärast seda, kui ta oli eksperimendiga algust teinud, läksin kirikus tema juurde ja küsisin: „No nii, kuidas eksperiment edeneb?“ Ta oli tõsine, kuid meeldiv, ning vastas: „Ma ei saa aru, mis toimub. Kaks nädalat on veel ees, aga juba nüüd olen seisus, kus ma ei ole kindel, et Teda ei ole olemas.“ „Väga tore,“ vastasin. „Lase aga edasi. Olen veendunud, et kui oled avatud, leiad veel rohkem tõendeid Jumala olemasolu kohta.“ Ta naeratas ja tänas mind, kui tol päeval lahkus. Ta läks tagasi Venemaale enne 30 päeva möödumist, aga ma olen kindel, et tema ja Jumala vaheline tutvus muutus sügavamaks.

Palvesoovitusi

  • Kallis taevane Isa, anna mulle nälg Sinu Sõna järele, nii et võiksin nautida Sinu seltskonnas olemist. Kui ma loen Piiblit, anna mulle selge arusaamine oma iseloomust ja tahtest minu elu suhtes.
  • „Võta mind, oh Issand, olen täiesti Sinu oma. Ma panen kõik oma plaanid Sinu jalge ette. Kasuta mind täna oma teenistuses. Jää minuga ja olgu kõik minu tööd tehtud Sinus.“ (Ellen White, „Tee Kristuse juurde“, lk 70)
  • Issand, toome Sinu ette meie koguduse juhid kogu maailmas. Anna neile tarkust oluliste otsuste tegemisel ja Sinu rahva juhtimisel.
  • Palvetame oma laste eest. Anna neile jõudu seista kindlalt Sinu poolel, kui nende teele tule­vad takistused ja surve. Aita neil langetada tarku otsuseid ja seista tõe eest (Js 44:3, 4).
  • Palvetame perede eest, kelle elus valitseb kaos, kurbus ja segadus.
     
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat