ADRA projekt noortepäevaks: „In their shoes“

Avaldatud 11.3.2020

Laupäeval, 21. märtsil on üleilmse adventkoguduse noortepäev. Selleks puhuks on adventkoguduse arengu- ja katastroofiabiorganisatsioon (ADRA) pannud kokku noortele suunatud programmi „In their shoes“ (nende kingades), mille eesmärk on näidata noortele teistes keskkondades ja ühiskondades elavate inimeste elu. Eesti liidu noortejuhi Krõõt Lõbusa sõnul on tegu huvitava õppeprogrammiga, mille läbitegemisel noored saavad endale valida identiteedi – inimese, kelle elutingimusi järgides nad proovivad ise toime tulla. „Kõik tingimused on programmis märgitud, kaasa arvatud identiteedi vanus, elukoht, piiratud inimõigused, füüsilised vajadused, toit, õpingud,“ ütles Krõõt ning lisas, et programmi soovitatakse läbida koos rühmaga. „Seda on kergem läbida koos grupiga, aga võib ka üksinda proovida, kuid siis jääb puudu ühiste arutelude osa,“ sõnas Krõõt.

Programmi üks eesmärke on avada noorte arusaamist väga erinevatest tingimustest, milles nende eakaaslased mujal maailmas elavad. Lisaks faktiteadmistele saavad noored selle programmi raames ka toiduvalmistamise retseptid, et sel päeval, mil programmiga tegeletakse, ka toituda samamoodi, nagu valitud inimene seda teeks.

Programmi kirjeldus ja materjal on internetis olemas. „Soovitan seda programmi proovida noorterühmadel. Hea oleks, kui noortel oleks ka vanem juht, kes aitaks seda protsessi läbi viia. Juhendis on kõik materjalid olemas ja ühepäevase projektina on hea koos neid ülesandeid lahendada,“ ütles Krõõt, lisades, et see 24tunnine kogemus annab võimaluse kogeda teisest kohast pärit noore elu ning annab aimu maailma vaesusest ja ADRA tööst.

Täpsemad juhendid ja rohkem informatsiooni projekti kohta saab noortejuht Krõõt Lõbusalt. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat