Adventnoored mõtlesid rohelise eluviisi teemadel

Avaldatud 26.10.2008

Järjekordsetel noortepäevadel keskendusid adventnoored Rootsi pastori David Cedeströmi juhtimisel keskonna ja sotsiaalvaldkonna teemadele.

Tallinnas Balti Misjonikeskuses aset leidnud üritus kandis üldpealkirja „ELU stiil”. Teema pakkus välja peakõneleja, Rootsi kohvik-kiriku pastor, David Cedeström, keda huvitab eriliselt teema, kuidas me kristlastena saaksime väljendada oma usku kaitstes ümbritsevat keskkonda ja teenides ühiskonda, milles elame.

Rohkelt ülistusmuusikaga kaunistatud hingamispäevahommikusel teenistusel kõneles pastor David adventkiriku prohvetlikust ajaloost ja kutsumisest, tõdedes, et kolmeinglikuulutus kutsub meid tõsiselt hindama ja armastama kogu Jumala loomingut. „Kas me võime tõsiselt väita, et me armastame Jumalat, kui me ei hooli Tema loomingust?” küsis ta.

Sotsiaalse mõõtme avas pastor David selgitades, et kui me teenime enda ümber erinevates hädades olevaid inimesi, loome me nende jaoks keskkonna ja tingimused, milles nad võivad suurema tõenäosusega leida ka Jumala. Ta tõi näiteks rasket koormat kandvad üksikemad, kes ka heal juhul kirikusse jõudes on lihtsalt nii väsinud, et nad ei ole füüsiliselt suutelised jutluse sõnumit vastu võtma. Nende põhimure on igapäevaste muredega toime tulemine ja koguduse eesõigus peaks olema nende aitamine.

Hingamispäeval esitlesid erinevad kogudused, mida nad noortepäevade eel teemakohast olid teinud ja esitlesid ka elustiiliga seotud valmistatud videoklippe. Peale lõunat jaguneti erinevatesse töörühmadesse, kus süveneti elustiili erinevatesse tahkudesse.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat