Armastuse kolmnurk

Avaldatud 29.11.2020, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Millal saab perekond alguse? Piiblist võime lugeda, et kui mees võtab naise, siis ta jätab oma vanemad ja hoiab oma naise poole ja need kaks saavad üheks (1Ms 2:24; Mt 19:5; Mk 10:7; Ef 5:31). Aga kuidas hoida ja säilitada seda ühtsust läbi aastakümnete? Kuidas teha nii, et armastus ei saaks otsa ja kuidas tunda abielust rõõmu, kuni surm lahutab? 

Kas sinu abielus on kolmas lõim, kas teil on päriselt armastuse kolmnurk? Ideaalis võiks see kehtida igasuguste suhete puhul ja eriti kristlaste seas – oleks ju eriti võimas. Kui palju tervemad ja terviklikumad oleksid meie suhted ja perekonnad, kui igaüks aktsepteeriks armastuse kolmnurka, mille kolmandaks osapooleks on Jumal ise. Kui kaks niiti kokku keerdununa on keskpäraselt tugev, tugevam kui ühekordne niit, siis kolmas, üleloomulike võimetega niit teeb sellest liidust erakordselt tugeva ja kauakestva abielu või mis tahes suhte: ema-lapse, venna-õe, sõbrannade, sõprade või vanavanemate-lapselaste vahel.

Kuna me oleme patused ja elame ebatäiuslikus maailmas, siis kipub ikka ja jälle üks või teine asi viltu vedama. Olgu see siis ühe või teise osapoole vigasest iseloomust tingitud – see ei olegi tegelikult oluline. Kui keskendume teineteise vigadele, siis keskendume negatiivsele. Pigem on tarvis märgata teise häid omadusi ja selles aitabki meid suhte kolmas lõim. Kui abikaasade isiklik suhe Jumalaga on aktiivne ja igapäevane, siis on suure tõenäosusega ka abikaasade omavaheline suhe tervislik ja rõõmu pakkuv. Jumala käes on võti, mis võimaldab avada igaühe südameukse ning muuta see armastavaks, ennastohverdavaks, alandlikuks ning kõige selle läbi tõeliselt õnnelikuks.

Kui suhetes on rasked ajad, on eriti oluline Jumalaga lähedust otsida, ent kui üks abikaasadest sellest keeldub, on väga keeruline, kui mitte võimatu koos edasi minna. Johannese esimene kiri räägib Jumala sügavast armastusest, veelgi enam, Johannes ütleb, et Jumal ise ongi armastus. Seega, kõige parem, mida oma suhetesse panustada saad, on terve suhe Jumala, oma Looja, Armastuse endaga.

Kui teie suhtes kolmandat osapoolt veel ei ole, või on kunagi olnud, aga enam ei ole, siis on alati võimalik see tagasi saada. Jumal on valmis, Tema ootab igal hetkel, et Temaga ühendusse astuksime ja juhatust ning õnnistust paluksime. Taotlege oma suhetesse kolmandat lõime, võite olla kindlad, et Tema tahab tulla – Ta armastab teid. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat