Halastuse aeg

Avaldatud 28.3.2021, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Hiljaaegu ostis mu kallis abikaasa mulle jõulukingi. Raamatu. Raamat räägib ema Teresa elust ja tööst. See jutustab sügavast armastusest, mida Jumala vastu tunneme ja mis juhib imelisele misjonitööle – aitama vaeseimast vaesemaid, kellest mitte keegi ei hooli, keda pole mitte kellelegi vaja. Sellised inimesed on täiesti hüljatud ja üksinda. Ema Teresa oli see, kes läks ja ütles, et tema hoolib, sest Kristus hoolib. Indias ja teistes sarnastes piirkondades, arengumaades, on nähtavat vaesust väga palju ja teatud mõttes on seal väga lihtne inimesi aidata, sest nad on nii vaesed, et vajavad õnneks ja pisukeseks rõõmuks väga vähe. 

Meil siin läänes on ju päris hea elada – oleme arenenud maade hulgas ja heaolutase on väga hea. Kuid kas see ikka on päris nii, nagu see meile näib? Kas meie hulgas ei ole üldse vaesust? Kas meie hulgas ei ole üksinda surijaid? Kas meie seas ei ole inimesi, kes tunnevad end täielikult mahajäetuna? Kas pole see üksindustunne ja mahajäetus kõige suurem vaesus kogu maailmas? 

Üksi jäänud inimesed vajavad lihtsalt teist inimest, kes läheks nende juurde ja oleks olemas, kuulaks ära, hoiaks kätt ja muud polegi vaja. Oleks vaja kedagi, kes näitaks, et hoolib. Me elame ju arenenud riigis, kus pole sellist vaesust nagu Indias, et inimesel pole kusagil mujal surra kui tänaval. 

Tegelikult ongi maailma suurim vaesus üksindus, sest inimene ei ole loodud üksi olema. Jumal lõi inimesed üksteist toetama, aitama – üksteise jaoks olemas olema. Jumal lõi Aadamale kaaslase, sest „inimesel ei ole hea üksi olla“. Jumal lõi perekonna.

Millal sina viimati kellelegi halastasid? Millal sa märkasid kedagi, kes vajas halastust? Kas sina vajad halastust? On keegi kunagi sinu peale halastanud? 

Jumal armastab kõiki inimesi ja on oma igavese armastusega kõigi, absoluutselt kõigi peale halastanud ja halastab iga päev. Sest iga päev me teeme midagi, mis vajab halastust ja armu.

Selle raamatu lugemine on avanud mu silmi ja andnud motivatsiooni veelgi üles ärgata ning jagada Jumala igavest armastust neile, kes nii väga halastust vajavad. Ärkamine algab ju minust, ja sinust – meist kõigist. 

Ärgem siis hüljakem Püha Vaimu, vaid laskem Tal tegutseda meie sees. Oleme kõik Jumala perekond. Aidakem ja hooligem siis nii, nagu igaüks meie ümber kuuluks meie oma perre. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat