Jumala abiga edasi

Avaldatud 3.6.2021, autor Andres Nahkur, allikas Meie Aeg

Piibel ja Ellen White’i kirjad loovad pildi isast kui perepeast, preestrist, kindlast ning püsivast suunanäitajast. Juhised on antud väga täpsed ja samas praktilised. Juba enne oma abikaasaga kohtumist olin ennast põgusalt nendel teemadel harinud. Teoorias olin enda arvates küllaltki tugev. Ehkki olen kasvanud ilma isata, on mul olnud vanaisa, kes hoolimata vigadest ja puudustest oli mulle väga lähedane ja tema eeskuju usus ja elus on mind raskustes korduvalt kandnud. Ma olen täiesti kindel, et tema ja teiste lähedaste püsivad palved on see põhjus, miks olen täna koguduses ja elan iga päev Jeesuse tuleku ootuses. Kahjuks jäi kõik see temale õigel ajal ütlemata. Siiski loodan vanaisa peagi kohata ülestõusmise hommikul ja teda tänada.

Viimased kolm aastat oma elust olen näinud pidevat Jumala juhtimist. Ime on järgnenud imele. Leida enda kõrvale inimene, kes jagab sama usku, vaateid elule ning on nõus asuma elama külmale põhjamaale, ei ole mitte igapäevane. Mitte vähemtähtis ei ole lapse sünd. Ma ei ole oma loomuselt emotsionaalne inimene, kuid meie poja esimestel elupäevadel olin ma nii asjalik, muretsedes kõike vajalikku, kui ka heldimusest nuttev. Ilmselt ei olnud ma pikka aega teinud nii tõsiseid palveid kui oma lapse pärast tema esimestel elunädalatel. Täna võin tänutundega vaadata tagasi. Meie kodus jookseb ringi igati terve ja toimekas mudilane. 

On huvitav vaadata tagasi iseenda mõttemaailmale ja arvamustele. Olin enne poja sündi eelkõige professionaalne oma töös lastega. Andsin oma parima, et neil oleks meeldiv ja turvaline, aga mul puudusid sügavamad emotsioonid. Ka raskemad juhtumeid võtsin eelkõige ametist tuleneva asjalikkusega. Pärast lapse sündi märkis üks kaastööline, et olen muutunud tunduvalt leebemaks ja avatumaks patsientide suhtes. 

Isaks saamise positiivseid muutusi on näha ka muudes valdkondades. Eelkõige vaimulikus kasvus ja tihedamas emotsionaalses ühenduses abikaasaga. Ühise eesmärgi nimel, jagades vastutust Jumalalt antud kingituse ees, nühib maha nii mõnegi isekuse nurga ja paneb tegema veel enam koostööd. Isaks olemise algus on olnud kõigiti põnev ja täis väljakutseid. Jumala abiga edasi. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat