12. juuni ehitusfondi annetus läheb Viljandi kirikuhoone töödeks

Avaldatud 10.6.2021

Eeloleval hingamispäeval, 12. juunil kogutakse adventkogudustes üle Eesti annetus ehitusfondi, seekord suunatakse raha Viljandi kirikumaja fassaadi värskendustööde tegemiseks.

Viljandi koguduse pastori Priit Keele sõnul on mõned aastad tagasi tehtud korda maja tänavapoolne külg ja nüüd on järg teiste külgede käes. „Vaja on panna uued nurgad, uued võrgud, uued aknaplekid ja lõpuks hõõrdekrohv,“ selgitas Priit. Seekordsete tööde maksumus on hinnapakkumise järgi 8000 eurot, kogudus panustab suurema osa ise, ehitusfondist palutakse toetust.

„Hinnapakkumises on materjal, tellingud ja hõõrdekrohvi tööd, kuna seda tööd peab tegema professionaal. Ülejäänud tööd teeme oma jõududega. Kui oleksime tellinud kõik tööd, oli hinnapakkumine pea poole suurem,“ rääkis Priit ja lisas, et praeguste kallite ehitushindade ajal on hea, et majale on soojustus aastate eest tehtud. „Tahaksime sel suvel tööd ära teha. Praegu käib materjalide tellimine, toonide valimine ja pakkumiste uurimine.“

Lisaks maja välisilme värskendamisele on Viljandis kirikusse minnes näha veel muutusi. „Lasime kevadel laduda kiriku ette uue kivist infostendi. See ei ole veel päris valmis, sisud on vaja tellida. On plaan teha sinna ilus valgustusega kapp. Stendi alla tuleb raamatukapp, kuhu paneme raamatud, et inimesed saaksid neid tänaval mööda minnes võtta, ei pea selleks kirikusse sisse tulema,“ rääkis Priit.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat