ADRA Serbia haru sai tööks kodututega USAlt tuge

Avaldatud 14.6.2021, allikas Adventist Review

Ameerika Ühendriikide rahvusvahelise arengu agentuur (United States Agency for International Development, USAID) toetas ADRA Slovakkia haru (mis teeb koostööd ADRA Serbia haruga) 120 000 USA dollariga, et ADRA Slovakkia saaks veelgi enam rakendada oma programmi „DrumoDom“, mis on suunatud kodututele Serbias.

28. mail allkirjastasid USAIDi esindajad ja Slovakkia vabariigi Serbia saatkonna esindajad vastastikuse mõistmise memorandumi. See rahaline toetus võimaldab jätkata projektiga, mis on suunatud eriliselt kodutute inimeste toetamiseks.

„See, mida Slovakki agentuur SlovakAid ja adventkoguduse organisatsioon ADRA on koos ära teinud, avaldab meile tõeliselt muljet,“ sõnas USA suursaadik Serbias Anthony F. Godfrey. „Täna anname teile 120 000 dollarit, et me saaksime koostöös teiega neid jõupingutusi jätkata ja toetada veelgi rohkemaid inimesi,“ lisas ta. „Koostööst sünnib imelisi asju!“

ADRA Serbia haru direktor Igor Mitrović on sellega päri. „Tõeline muutus tuleb koostööst. Täna liitub USA valitsus sellega, mida ADRA ja adventkogudus on Serbias juba koos Slovakkia valitsusega saavutanud, samuti on meiega koostööd teinud kohalik valitsus ja paljud kodanikud,“ selgitas ta. „Kogudus on kogukonna sool. Me ei ole selle partnerluse suurim mängija ega ka mitte kõige mõjukam, kuid meie osa on oluline. See on nagu leivale maitse andmise roll. Ma tahan uskuda, et meie puhul on see soolasus pühendumine ja armastus aina kasvava kodutute kogukonna suhtes meie riigis. Me õpime ise seda, teiste heaks töötamisel on otstarbekas olla tark, aga kindlasti mitte hirmul. Ma usun, et see on Jumala viis.“

Vastavalt Maailmapanga statistikale elab 25% Serbia elanikest vaesuses. See tähendab 1,8 miljonit inimest. Ebapiisavad elutingimused agulites on selle vaesuse esimene näitaja.

ADRA Serbia peakorter asub Belgradis ning see on üks ADRA rahvusvahelise võrgustiku 130 riiklikust harust. ADRA Serbia on töötanud alates 1990. aastast. Balkani sõja ajal 1990ndatel mängis ADRA olulist rolli humanitaarabi jagamises. Praeguse direktori Igor Mitrović juhtimisel tegeleb ADRA Serbia migratsioonikriisiga, samuti töötatakse naiste kaitsmise ja võimestamise nimel ning toetatakse roma perekondi, et nad saaksid majanduslikult iseseisvamaks, lisaks sellele abistatakse kodutuid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat