Igaviku valik

Avaldatud 23.1.2022, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Ma olen kolmandat põlve kristlane, adventist, hingamispäeva pidaja – minu lapsed on neljas põlv. Minust sõltub seejuures palju, millise vundamendi me perena neile ehitada suudame. Meie, lapsevanemate otsustest ja eeskujust sõltub väga palju: missuguseid otsuseid hakkavad meie lapsed tulevikus tegema. Kas see, mida me kristlastena teeme, on siiras ja rõõmu­pakkuv või oleme me lihtsalt vormi täitvad tegelased, kes ei panusta oma südamejõuga. Tuleb tunnistada, et kuigi ma olen kolmandat põlvkonda järjest adventist, siis kohe kindlasti pole ma veel täius­likuks saanud. Tasub vaadata enese sisse ja mõelda ning paluda Jumalat, oma Loojat, et Ta muudaks mind seestpoolt väljapoole.

Ma ei saa mitte kuidagi ignoreerida fakti, et minu ümber ja minu pärast käib iga päev, iga hetk suur võitlus – võitlus hea ja kurja vahel. Jumal tõestab oma armastust igal hetkel ja liiga tihti näib see olevat enesestmõistetav. Saatan üritab samal ajal tühiseks teha kõike seda, mida maailmade Looja oma suure armastusega isiklikult minu ja terve inimkonna vastu juba teinud on. 

Hiljuti tabas mind mõte: igaüks, kes Jumalat tunneb ning seda teadmist tõsiselt ei võta, loobub põhimõtteliselt elust. Kes läheb ära ja jääbki ära, Jumala juurde tagasi tulemata – see on enese elule selja keeramine, sest Jumal on eluallikas, kellelt inimene võiks igavese elu vastu võtta, aga kui ta ei tee... Ta võib elada siin maal oma elu just nii, nagu ta tahab, sest Jumal ei sunni mitte kedagi otsustama Tema kasuks. Jumal on loonud inimese mõtlevaks ja otsustusvõimeliseks olevuseks. Ta saab valida – sina ja mina – igaüks saab valida, kas teenime Jumalat, oma armastavat Loojat või Jumala loodolevust saatanat, kes otsustas tõsta Jumala asemele enda.

Jumalal on ääretult hea meel, kui need meie katsed Talle (ja sellega koos elule) selga pöörata jäävad katseteks, sest Ta armastab igat inimlast. 

Kujutle, et sul on raske haigus, sa oled suremas ja sinuni jõuab info, et selle haiguse vastu on olemas ravi. See on küll väga kallis, aga haigekassa on nõus selle kinni maksma – ühel tingimusel: sa pead oma elustiili muutma (loobuma hävitavatest harjumustest ja juurutama elujaatavaid). Sa otsustad siiski oma vahendite ja mõistusega haigusest vabanemist proovida ning loobud pakutavast ravist. 

Jumal, sinu Looja, pakub sulle igavest elu tingimusel, et sa muudad oma elustiili. Sa ütled lahti kõigest, mis hävitab ja rikub sinu elu, ning püüad juurutada kõigiti häid harjumusi, sest sa tead, et harjumused kujundavad iseloomu. Ja iseloom teeb sinust sinu – kas sinu iseloom tahab elada igavesti koos Jumalaga? „Sest nõnda on Jumal maailma armastanud, et ta oma ainusündinud Poja on andnud, et ükski, kes temasse usub, ei hukkuks, vaid et tal oleks igavene elu.“ Jh 3:16

Me igaüks valime iga päev. Ja iga päev saame paluda ka tahet, kui saame aru, et just sellest on puudu. Saame paluda ka tarkust. Tehkem häid valikuid – igaviku kasuks. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat