Trans-Euroopa divisjoni uueks juhiks valiti Daniel Duda

Avaldatud 9.6.2022, allikas Adventist Review

Peakonverentsi (PK) töökoosoleku 8. juuni pärastlõunasel koosolekul hääletasid saadikud selle poolt, et võtta vastu valimiskomisjoni soovitus divisjonide presidentide ametikohtadele. Saadikud hääletasid kaheksa piirkonna ametisoleva presidendi tagasivalimise ja ülejäänud viie piirkonna uue presidendi valimise poolt. Divisjoni presidendid on ühtlasi ka PK nõukogu asepresidendid.

Viie uue presidendi nimi koos vastavate piirkondadega on allpool.

YO HAN KIM, PÕHJA-AASIA JA VAIKSE OOKEANI DIVISJON (NSD)

Kim on töötanud NSD adventmisjoni direktorina ja NSD asepresidendina. Varem oli ta töötanud 1000 misjonäri liikumise (1000MM) abidirektori ja direktorina.

Kui Kim oli 1000MM-i direktor, juhtis ta enamiku teenistuse jaoks vajalike hoonete ehitamist annetuste abil. Seejärel aitas ta Mongoolia misjoni presidendina koordineerida 21,55 ruutkilomeetri) suuruse maa-ala ostmist koguduse tulevaseks kasutamiseks sellel territooriumil.

HARRINGTON AKOMBWA, LÕUNA-AAFRIKA-INDIA OOKEANI DIVISJON (SID)

Kuni valimiseni oli ta aastatel 2008–2020 Sambia koguduste liidu president. Ta on töötanud koguduse juhtkonnas alates 1994. aastast, olles ka Sambia liidu sekretär (2000–2008) ja Lääne-Sambia piirkonna president (1994–1998).

ROGER CADERMA, LÕUNA-AASIA JA VAIKSE OOKEANI DIVISJON (SSD)

Viimased kuud on ta töötanud SSD asepresidendina. Aastatel 2017–2021 oli Caderma Lõuna-Filipiinide liidu president, olles aastatel 2015–2017 piirkonna peasekretär. Enne seda oli ta aastatel 2008–2015 Lõuna-Mindanao misjoni president ning aastatel 2005–2008 Lõuna-Filipiinide liidu hoolekande- ja planeeritud annetuste direktor. Ta töötas ka usuvabaduse ametikohtadel nii Lõuna-Filipiinide konverentsil kui ka Lääne-Mindanao konverentsil.

DANIEL DUDA, TRANS-EUROOPA DIVISJON (TED)

Daniel Duda nimetati 2005. aastal TEDi haridusjuhiks ja on viimastel aastatel töötanud ka TEDi misjonidirektorina. Aastatel 2005–2015 oli ta ka piirkonna pastorite ühenduse juht.

Duda on teeninud Tšehhoslovakkia liidus pastori, evangelisti ja teoloogiaõppejõuna. Samuti teenis ta Vene föderatsioonis Zaokski teoloogilises seminaris (praegu Zaokski Adventistlik Ülikool) teoloogiaosakonna juhataja ja akadeemilise dekaanina, enne kui ta 1998. aastal Newbold kolledžisse tuli.

Duda uurib kirglikult Piiblit ning jagab oma teadmisi teistega, olles sagedane kõneleja Lääne-, Kesk- ja Ida-Euroopa laagrikoosolekutel.

ROBERT OSEI-BONSU, LÄÄNE- JA KESK-AAFRIKA DIVISJON (WAD)

Robert Osei-Bonsu on teeninud teoloogilise seminari dekaanina Aafrika Adventistide Ülikoolis (AUA) Keenias. Ta oli AUA dotsent alates 2020. aastast.

Osei-Bonsul on laialdased kogemused haridusjuhina, ta töötas enne 2020. aastat mitte ainult Ghana koguduse pastori, vaid ka erinevatel haridusjuhtimise ametikohtadel Ghana Valley View Ülikoolis, sealhulgas rektori (akadeemilise ja halduse juht) ja asekantsleri ametikohal.

AMETIS JÄTKAVAD DIVISJONIDE PRESIDENDID  

Ida- ja Kesk-Aafrika divisjon: Blasious Ruguri

Euro-Aasia divisjon: Mihhail Kaminskiy

Inter-Ameerika divisjon: Elie Henry

Inter-Euroopa divisjon: Mario Brito

Põhja-Ameerika divisjon: G. Alexander Bryant

Lõuna-Ameerika divisjon: Stanley Arco

Vaikse ookeani lõunadivisjon: Glenn Townend

Lõuna-Aasia divisjon: Ezras Lakra

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat