Sinu küljes kinni

Avaldatud 21.9.2022, autor Külli Keel, allikas Meie Aeg

Kui ma kunagi teismelisena unistasin laste saamisest, siis mõtlesin, et kui oma tulevase abikaasaga peaksin saama poja, siis ma soovin, et temast kasvaks võimalikult issikas laps. Mõtlesin, et poistele on isa eeskuju eluliselt oluline, rohkem kui tüdrukutele, sest nad on tõenäoliselt ka ise ühel päeval isad. On väga oluline näha ja kogeda neid asju, mida isa teeb, ja isaga koos toimetada – nii õpib laps elu, päriselu. Poisist peab ju hea mees kasvama ja kuidas siis muidu kui isa eeskuju endasse talletades – imades, just nagu käsn.

Huvitaval kombel märkan nüüd, et meie väikesest viieaastasest ongi saanud väga issikas laps. Loomulikult on see järjekindla töö tulemus. Talle on ääretult oluline issiga igale poole kaasa saada. Kui mingisugusel kummalisel põhjusel pole võimalik issiga kaasa minna, on see pehmelt öeldes katastroof. See, missuguse osavusega tuleb hulk põhjendusi, miks ta ikka peaks kaasa saama, on justkui laviin, mis matab teinekord kogu pere enda alla. Kõige olulisem näib seejuures olevat, et issist lahus olles tuleb koletu igatsus peale. Talle väga meeldib issiga koos olla.

Ja kui vahel harva juhtubki, et issi peab üksi minema või saab hoopis Eliise kaasa, siis head-aega-muside-kallide jaoks oleks tark eraldi aeg broneerida.

Minu mõtted liiguvad meie taevase Isa juurde. Samamoodi nagu Ruudi on oma maise isa küljes kinni, peaks igaüks meist olema kinni oma Looja Jumala küljes. :)

Ruudile me õpetame, et taevase Isa küljes kinni olemine on veelgi olulisem kui maise isa puhul. Ilmselt läheb tal aega, et sellest isiklikult aru saada, kuid meil kõigil – isegi täiskasvanutel on oma kasvuprotsess.

Vahel või isegi tihti kipume muutuma julgusetuks, kui lapsed ei kuula meie sõna või asjad ei lähe nii nagu vaja. Siis on tark langeda põlvili, võtta lahti Piibel ja paluda Jumalalt abi, julgust, andestust ja juhatust.

„Otsekui Isa halastab laste peale, nõnda halastab Issand nende peale, kes teda kardavad.” (Psalm 103:13) Ma väga kutsun sind, armas lugeja, võtma oma Piibel ja lugema Psalmidest laul 103 – saa väga inspireeritud ja julgustatud.

Mina soovin olla Jumala küljes kinni ja palun selleks Püha Vaimu abi. Et mul oleks energiat ja tahet ka oma lapsukesi Jumala külge liimida.

Armas, ole väga hoitud ja õnnistatud! 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat