10päevane palveaeg 2023 „Tagasi altari juurde“ - 10. päev

Avaldatud 20.1.2023

Tagasi altari juurde — lähetatud tööd lõpetama

10. PÄEV — mina lähen

„Keda ma läkitan? Kes meilt läheks?“ Ja ma ütlesin: „Vaata, siin ma olen, läkita mind!“ (Jesaja 6:8)

Pühendunud lähevad

Kes on nõus minema? See on küsimus, mille Jumal esitas Jesajale, kui ta nägi oma elumuutvat nägemust. Hetk oli täis hämmastavaid eriefekte. Jumal istus „suurel ja kõrgel“ troonil (Jesaja 6:1). Tema rüü täitis templi, kui kuuetiivalised seeravid hüüdsid Talle kooris: „Püha, püha, püha on vägede Issand! Kogu maailm on täis tema au!” (salm 3). Kui Jumal rääkis, hakkasid templi uksepiidad värisema ja suits täitis maja. Jesaja tundis kõige selle sees eriti tugevalt oma väiksust. Ta hüüdis aukartuses: „Häda mulle, sest ma olen tühi! Sest ma olen rüvedate huultega mees ja ma elan rüvedate huultega rahva keskel; sest mu silmad on näinud Kuningat, vägede Issandat“ (salm 5). Kas me saame teda süüdistada? Kes suudab näha Jumalat ja mitte oma pattusid paljastada? Jesaja tundis aukartust Jumala pühaduse ja majesteetlikkuse ees, kuid Jumal ei ilmuta end ainult meie hämmastamiseks. Jumala ilmutusele endast järgneb tavaliselt ülesanne. See juhtus näiteks siis, kui Ta andis Johannesele Patmose saarel pagenduses ilmutuse Jeesusest Kristusest. Johannese nägemus maailma lõpust ja Kristuse tagasitulekust oli mõeldud jagamiseks. Samamoodi, kui Jumal ilmutas end Jesajale, otsis Ta sõnumitoojat, kes oleks valmis levitama Tema armastus- ja hoiatussõnumit. Jesaja vastus oli läbi aegade üks: „Vaata, siin ma olen, läkita mind!” (salm 8).  

Üks ühele

Jumal tegi Jesaja heaks midagi, mis aitas tal selle ülesande vastu võtta. Kui Jumal oli ära võtnud tema süü ja puhastanud ta patust, siis oli Jesaja valmis vastama: „Ma lähen“ (Jesaja 6:8). Tema otsus Jumala missioon vastu võtta sündis privaatse, pühendunud kogemuse ajal Jumalaga. Võim, mida ta avalikult Jumala jaoks kasutas, oli jõud, mille ta omandas eraviisiliselt koos Jumalaga. Võitud kirjanik, ustav prohvet, kartmatu kuulutaja – kõik Jesaja välised identiteedid, olid vaid peegeldus sellest, kes ta oli seesmiselt. Ta oli olnud koos Jumalaga altari ees!

Me palvetame, et 10-päevase palvekogemuse lõpuks, oleksid alustanud oma isiklikku igapäevast jumalateenistuse altarit uuesti üles ehitama. Loodame, et sinu pere on sõlminud lepingu kohtuda Jumalaga igal hommikul ja õhtul. Kuid veelgi enam, me palvetame, et võtaksid vastu Jumala erilise kutse minna. Seda tehes puudutatakse sind ja „neile, kes on end nii täielikult pühendanud Jumalale, et Issand võib puudutada nende huuli, lausutakse sõnad: Minge lõikuspõllule. Ma teen teiega koostööd” (Ellen G. White, Gospel Workers, lk 23).

Räägime oma Jumalaga.

Palve aeg (30–45 minutit)

Palveta, toetudes Jumala Sõnale — Jesaja 6:8

„Keda ma läkitan? Kes meilt läheks?“ Ja ma ütlesin: „Vaata, siin ma olen, läkita mind!“

„Kelle ma saadan. . . ?”

 Jumal, see, et sa pead selle küsimuse esitama, on meile piisav noomitus. Me ei ole vastu võtnud kutset Sind teenida ja Sinust kuulutada. Mõnikord tunneme, et evangeeliumi viimine tänapäeva maailma on võimatuna näiv ülesanne. Teinekord oleme lihtsalt liiga hõivatud oma elu, tegevuste ja soovidega. Meil on kahju, Issand. Anna andeks ja kasuta meid oma viinamäel, palume Sind. Aamen.

„Siin ma olen!"

Suurejooneline Jeesus, Sa kutsusid mind – ma vastan. Siin ma olen. Mul ei ole palju anda, kuid teadmine, et Sina oled mu kõrval, on kõik, mida pean teadma, sest neil, keda lähetad,  aitad Sa ka teha Jeesuse tegusid. Niisiis – siin ma olen, Issand! Võta ja kasuta minu elu sinu töö ülistamiseks. Aamen.

„Saada mind."

Jumal, ma mõistan, et minu elu eesmärk on avaldada sellele maailmale Sinu armastuse iseloomu. Palun saada mind oma misjonipõllule. Näita mulle, kus on tööjärk, et saaksin ühineda Sinu Vaimu tööga. Juhti minu ideid ja projekte, sõprussuhteid ja misjonitööd. Ma tahan särada Sinus, Jeesus. Saada meid! Saada mind. Ma lähen! Aamen.

Veel soovitusi palveks

Tänu ja ülistus: Täna konkreetsete õnnistuste eest ja ülista Jumalat Tema headuse eest.

Ülestunnistus: Võta mõned minutid aega, et tunnistada Jumalale oma üleastumised ja tänada Jumalat Tema andestuse eest.

Juhatus: Palu Jumalalt tarkust hetkeolukorra väljakutseteks ja otsuste tegemiseks.

Meie kogudus: Palu Jumalat oma kodukoha ja ülemaailmse kiriku vajaduste pärast (vaata eraldi faili vajaduste kohta)

Kohaliku koguduse palvesoovid: Palveta kohaliku koguduseliikmete, pere ja naabrite vajaduste pärast.

Kuula ja vasta: Võta aega, et kuulata Jumala häält ja vastata ülistuse või lauluga.

Laulusoovitused

Üldlauluraamatust:  Ma teenin armastuses (326); Võta minu elu Sa (194); Käsikäes käin Jeesusega (202)

Muud ülistuslaulud: Järgnen Sulle, kõikjal järgnen Sulle; Jeesus võta mu käed; Üheskoos vennaga;

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat