Tallinna koguduse 125. aastapäev kui misjoniüritus

Avaldatud 23.2.2023, autor Olavi Laur, allikas Meie Aeg

Eelmisel aastal sai Tallinna esimese koguduse aastapäeva tähistamiseks valitud aeg – 15. oktoober 2022. Aprillis kogunenud koguduse nõukogu koosolekul algatasime ürituseks ideekorje. Peagi liikusime kolmes suunas, kuid kõikidega käis kaasas misjonitöö mõte: et me kogudusena korraldame midagi linnarahvale, mitte endale. Nende pärast oleme me siin olnud 125 aastat. Kõikide põlvkondade jooksul.

Koguduse nõukogu liikmetele tõuseb südames Jumala järgi esimesena tunnustus ja tänu oma panuse eest. Sel aastal on koguduse nõukogu koosolekuid toimunud 20, neist suur osa on toimunud suvel, kui on puhkuste aeg. … mais 2, juunis 2, juulis 3, augustis 3, septembris 2, oktoobris 1. Nendel koosolekutel võtsime endale töösuunad, millest lähtus nädalasisene korraldus. Arvan, et sellise panustamisega nõukoguliikmeteta olnuks raske sellist üritust korraldada.

Mais arutasime juba Estonia kontserdisaalis toimuva ürituse plusse ja miinuseid – neid kogunes suhteliselt võrdselt. Kuid usaldus, et Jumal on võimeline üritust kandma, ning tänu linnarahva ees (eelmisel aastal abistas linna 200 000-eurone toetus meid kiriku katuse renoveerimisel) sai ilmselt kaalukeeleks, miks otsustasime astuda aastapäeva tähistamises kirikust välja naabrite juurde Estonia kontserdisaali.

Kui otsus tehtud, siis algas juunis toimkondade ja tegevuste kaardistamine ning kindlasti alustas muusikatoimkond Raeli Florea juhtimisel esimeses järjekorras. Tegime esimesed sammud ruumide rendiks ning koguduseliikmete kaasamiseks. Lastetöö juht Laine Põldaru juhtis tegevusi lastetöö osas. Tulemuseks oli mõeldud näidend, milles osalevad nukud valmistasid lapsed eelnevalt ettevalmistatud osadest. Meelis Lehtla asus koguma fotomaterjali eelnevate aastapäevade kohta. Raamatute jagamise korraldamisega tegeles Kaie Siim ning Kädi Vinkel tegeles toitlustamise, sundis (heas mõttes) nõukogu liikmeid püsivalt tööd tegema ning kaasas tegevustesse koguduse liikmeid. Ja Jumala toetus käis meiega kaasas.

Üks huvitavamaid kogemusi misjoniprojektis minu jaoks oli üritusele kutsumise viis. Me palkasime selleks professionaalid, kes tegelevad sellega igapäevaselt. Nimelt Piletilevi. Tahtsime jõuda publikuni, keda ise ei oska kutsuda, ning see oli üks võimalustest. See töötas, kuna saal oli hiljem päris täis. Teisipidi, inimesed kutsusid ennast üritusele ise, võttes pileti Piletilevist.

Millise tulemuseni me jõudsime? 

Paljud koguduseliikmed liitusid ühisesse projekti. Muusikatöös liitusid erinevate koguduste liikmed ning isegi riigipiiride tagant. Tundsime toetust kõikide Tallinna koguduste poolt – kaasatud olid nii Kompassi koguduse kui ka vene koguduse liikmed. Saime kogeda ja jagada muusikalist varasalve, mis on koguduses nii heliloomingu kui ka esitajate näol. Jagasime üle 600 raamatu. Tekkisid mitmed jätkuüritused, mis juhivad meid jätkuvalt õppima misjonitöö valdkonda.b

Olavi Laur on Tallinna I adventkoguduse pastor

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat