Eestlased osalesid Soomes piibli- ja pallipäevadel

Avaldatud 20.2.2023, autor Helis Rosin

3.–5. veebruarini toimusid Soomes Toivonlinnas piibli- ja pallipäevad „Fully Charged“ („Täis laetud“), kus Jumala Sõna jagas austraallane Blair Lemke. Lemke töötab Austraalias Sidney linna lähedal adventkoguduse noortejuhina. Soomet külastas ta koos oma pere ja 40-liikmelise noortegrupiga.

Reedeõhtusel koosolekul andis külaliskõneleja kuulajaile soovitusi, kuidas hoida end vaimulikult elavatena ehk mobiiltelefoniga paralleele tuues täis laetuna. „Kui midagi on sinu jaoks tõeliselt tähtis, leiad sa selle jaoks aega. Aga kui see ei ole tähtis, otsid häid vabandusi. Kui tunned, et sul pole aega vaimulike asjadega tegeleda, siis palveta Jumala poole, et ta muudaks sinu prioriteete.“

Blaire rääkis oma kogemusele tuginedes, miks meile on kasulik misjonitöös kaastegevad olla. „Olen kogenud, et kui teeme misjonitööd ja oleme Jumalaga seotud, siis see täidab inimest. See täidab meie vaimulikke patareisid. Kui sa hakkad teisi teenima ja tegeled sellega, milleks Jeesus sind on kutsunud, sütitab see sind,“ kinnitas ta.

Ka laupäevahommikuses jutluses jätkas Blake sama teemakäsitlust. „Jeesus kutsub täna teie seast igaüht astuma täiuslikku ja elavasse suhtesse temaga. Kas sa soovid olla Temas täis laetud ja tuua au Tema nimele?“ julgustas ta kuulajat.

Jutluse järel toimus piibliviktoriin, kus eesti võistkond saavutas kolmanda koha. Õhtuks pakuti tegevusi ka neile, kes võrkpalli ei mänginud: Turus toimus aaretejaht, võimalus oli saunas käia, samuti sai Austraalia külalistega sõprussidemeid luua.

Põltsamaalane Märt Maurer pani Eestist kokku meeskonna koosseisus Maarika Maurer, Märt Maurer, Mikk Maurer, Ragnar Pähn, Ardo Rosin, Kalvi Sommer ja Kristi Võsa. Lisaks toetas neid Margit Jugar, aidates piibliviktoriinis küsimusi tõlkida. „Minul oli suur tahtmine minna, aga üksi ei saa võistlema minna,“ tõdes Märt Maurer.

Tulenevalt Soome punktisüsteemist – piibliviktoriinis saavutati kolmas koht, võrkpallimängus samuti kolmas koht – tõusis Eesti meeskond üldarvestuses esimesele kohale, mis tähendab, et rändkarikas toodi endaga kaasa.

„Võrkpallis esimese ja teise koha saanud võistkondadel olid piibliviktoriinis oluliselt kehvemad tulemused kui meil. Ja kes olid piibliviktoriinis meist eespool, jäid jälle pallimängus oluliselt tahapoole,“ selgitas Märt Maurer.

Ta tõdes, et Soome piibli- ja pallipäevadest on tal alati head mälestused jäänud. Ka seekord. „Mulle meeldib sealne õhkkond, vaimulik osa, pallimäng. Kõik on hea.“                                                                                

Märt Maurer lisas, et tänavu kuulus esimest korda võistkonda ka tema poeg Mikk. „Aastast 2004 oleme käinud, iga kord on huvitav vaadata, kes vanadest mängijatest veel mängivad, kes on ära jäänud. Kümme aastat tahaks veel mängimas käia, siis saaks Andero (Ardo vanim poeg, toim) ka juba meiega platsil olla,“ lisas ta.

Reedeõhtust ja hingamispäevahommikust jumalateenistust saab järelvaadata Toivonlinna koguduse Youtube-kanalist:

Reedene teenistus

Hingamispäevane jumalateenistus

 

 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat