Ülemaailmne adventkogudus tähistab mais 160. aastapäeva, ülemere misjonitöö tähistab 150. aastapäeva uue taskuhäälingusarjaga

Avaldatud 27.4.2023, allikas Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide koguduse arhiivi- ja statistikaosakond (ASTR) käivitas hiljuti koostöös ajakirjaga Adventist Review ja peakonverentsi (PK) kommunikatsiooniosakonnaga uue taskuhäälingute sarja, et uurida ja tähistada adventmisjoni 150. aastapäeva. Reedel, 31. märtsil 2023. aastal läks eetrisse taskuhääling „Misjon 150", mille eesmärk on harida ja inspireerida adventiste kogu maailmas, et nad saaksid aktiivselt misjonis osaleda.

Igal nädalal laaditakse üles uus osa, kus David Trim, ASTRi direktor, ja Sam Neves, PK kommunikatsioonijuht, vestlevad erinevate erikülalistega, et uurida möödunud ja praeguseid adventmisjoni verstaposte, et inspireerida misjonitööd kogu maailmas.

1863. aastal ühines rühm usklikke tõe ja usu otsinguil, mis viis nad seitsmenda päeva adventistide koguduse asutamiseni. Sel aastal tähistab advendikogudus 160. aastapäeva. Sarja esimeses osas ütles Trim: „Juba enne seitsmenda päeva adventistide koguduse asutamist ... olid seitsmenda päeva hingamispäeva pidavad adventistid hakanud küsima, kas nad peaksid minema misjonitööga väljapoole Põhja-Ameerikat".

2024. aastal möödub 150 aastat sellest, kui adventistide kogudus saatis oma esimese ametliku misjonäri J. N. Andrewsi 1874. aastal Põhja-Ameerikast Euroopasse. Kuigi see misjonipärand on jätkunud, ei ole kogudus alati suunatud kultuurideülesele misjonile.

Sarja esimeses osas „Vastumeelsus misjonile" uurivad Neves ja Trim varaseid arutelusid ülemeremaade misjonitöö teemal ja paljastavad üllatavaid fakte selle kohta, et varajastel adventistide juhtidel olid väga piiratud arusaamad misjonist.

„Misjon on väljumine sealt, kus kogudus on rajatud, töötamine kättesaamatutel või vähe saavutatud territooriumidel ja rahvastikurühmades või nende heaks," väidab Trim. Ta lisab: „150. aastapäev annab võrratu võimaluse propageerida adventistide seas sellist misjonitööd, innustades neid annetama misjonile ja misjonäridele, palvetama misjonäride eest ning kaaluma ise misjoniteenistust või julgustama sellele pereliikmeid."

21. mail 2023 tähistab advendikogudus oma 160. aastapäeva. Vaatamata väljakutsetele on liikumine, mis sai alguse väikesest usklike rühmast, jõudnud evangeeliumi sõnumiga kogukondadeni kogu maailmas – seda kõike tänu misjonitööle.

Kuula ja vaata sarja "Mission 150" ARtv või Podbeani kanalilt. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat