Albaania adventnoored käisid Saksamaal misjonikoolitusel

Avaldatud 2.5.2023, allikas Adventist Review

Seitse noort albaania vabatahtlikku seitsmenda päeva adventisti oli 4.-8. aprillil Saksamaal, et õppida, kuidas saada misjonäriks. Vabatahtlik töö on alati olnud osa Albaania misjoni ajaloost. Kuna riigi esimene kirik ehitati 1994. aastal vabatahtlike poolt, oli ja on vabatahtlike töö oluline mitmete teavitus- ja misjoniprojektide arengu toetamisel.

2021. aastal külastasid Saksamaal asuva Joosija misjonikooli õpilased ja töötajad esimest korda Albaaniat, et osaleda sealses misjoniprojektis. Pärast seda, kui nad olid kuulnud adventismi ajalugu Albaanias ja teiste misjonäride isiklikke tunnistusi, naasis 2022. aastal väiksem grupp Albaaniasse sooviga teenida sihipärasemalt.

Lõpuks lõid nad projekti Send Me. Ole Dust, projekti üks loojatest, ütles, et pärast nende Albaania-visiiti „oli nende süda liigutatud ja nad teadsid, et see ei olnud lihtsalt misjonireis, vaid algus pikaajalisele misjonile ja koostööle ja suhetele Saksamaa noorte ja Albaania misjoni vahel".

Projekt loodi „eesmärgiga pakkuda Albaania misjonile erinevat liiki toetust," ütles Dust. Dania Schlude, kes on samuti üks korraldusmeeskonna liikmetest, lisas, et „eelkõige tahame avalikult näidata, et me toetame oma vendi ja õdesid Albaanias ja [tahame] aidata seal, kus seda vaja on. Me tahame oma aktiivse osalemisega Albaania misjonit toetada."

Sel aastal kutsuti albaania noori, keda projektiga toetatakse, Saksamaale misjonikoolitusele. „Peamine eesmärk oli noortele näidata, et nad ei ole kogudusena üksi. Teine eesmärk oli näidata neile teistsugust vaatenurka, kuidas toimib kristlik elu misjonikoolis nagu Joosija misjonikool," ütles Dust.

Koolivisiidi esimese kolme päeva jooksul läbisid albaanlastest noored misjoni- ja teavitustöö kogemuse, aidates erinevates sotsiaalprojektides, nagu näiteks pagulastele toidu jagamine. Aiselda Vladi ütles oma kogemuse üle mõtiskledes, et „esimest korda Albaaniast välja minnes, kohtudes uute inimestega uues kohas, olin ma närvis, kuid niipea, kui me Joosija kooli jõudsime, tundus see nagu kodu. Nad võtsid meid vastu, me sõime ja palvetasime koos, käisime looduses ja õppisime Piiblit. Iga õppetund, mida õppisime, aitas mul Piiblit uues valguses mõista."

Misjonireisi boonusena said albaania noored osaleda 17. noorte misjonikongressil, mille teema oli „Ta on üles tõusnud". Loengutes ja töötubades osales üle 1200 noore. Albaania grupil avanes võimalus juhtida oma töötuba, kus nad rääkisid Albaania ajaloost. Albaania misjoni president Delmar Reis pidas seminari kultuuridevahelise misjoni väljakutsetest.

„Sellisel nädalal osalemine on nii mitmel moel positiivne," ütles Reis. „Albaania noorte motiveeritud tagasipöördumine ja valmisolek rakendada uusi ideid evangeeliumi jagamiseks on vaid üks neist. Lisaks on väga oluline, et meie noored näeksid, et kuigi me oleme Albaanias väike kogukond, oleme osa suuremast ülemaailmsest kogudusest. See on oluline meeldetuletus, et me ei ole üksi."

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat