Rõõmupidu taevas ja maa peal

Avaldatud 26.7.2023, autor Eha Lobjakas

15. juulil kogunes suur osa Tallinna I koguduse rahvast kaunile Meremõisa rannale kaasa elama kolme noore inimese – Eliise Siimu, Paula Põhjakivi ja Kaspar Siimu – elu tähtsaimale päevale. Pastor Olavi Laur luges Apostlite tegude raamatust lugu Etioopia kojaülema ristimisest. „Ennäe vett, mis keelab, et mind ei peaks ristitama?““ küsis etiooplane. „Aga Filippus ütles: „Kui sa usud kõigest südamest, siis võib see sündida!“ Tema vastas ning ütles: „Mina usun, et Jeesus Kristus on Jumala Poeg!““ (Ap 8:36–37) Selle ammuelanud etiooplase sarnaselt tunnistasid oma usku sel päeval ka Eliise, Paula ja Kaspar ning astusid selle usu kinnituseks üksteise järel vette, et siitmaalt koos Jeesusega edasi minna. Mõned päevad hiljem astus ristimisvette ka Carolyn Jänes ja nii saime meie Tallinna koguduses endale neli vastsündinud beebikristlast, kelle eest meil kõigil tuleb hoolt kanda ja kes vajavad meie armastust ja tähelepanu.

Kõigil neljal noorel on olnud eesõigus kasvada väga tihedas kontaktis kristlastega. Meid ümbritsevad inimesed mõjutavad meie elu ja valikuid. Siiski ei pöördu keegi meist ega saa Jumala lapseks, kui Jumal teda oma Vaimu läbi ei kutsu. Need noored on selle kutse ära tundnud ja sellele vastanud. Nüüd on aeg oma usutiivad välja sirutada ja lennata, sest vanemate, vanavanemate ja teiste kristlastest lähedaste Jumalast on saanud nende noorte endi Jumal ning nad võivad läbi oma päevade astuda lähedases suhtes oma taevase Isaga.

Taevas on rõõmupidu, kui kasvõi üks inimene annab end Jumalale ja meie südames on ka rõõmupidu! Kiidetud olgu armuline Jumal, kes on andnud oma Poja meie päästmiseks ja teeb meie südames oma imelist päästmise tööd!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat