Viljandi aastapäev: Ole ustav surmani, siis ma annan sulle elukrooni…

Avaldatud 21.8.2023, autor Vally-Reet Järs

…oli 12. augustil Viljandi seitsmenda päeva adventistide koguduse 115. aastapäeva moto.

Mida lähemale see päev tuli, seda enam oli palvetamist. Palved muutusid ka üha konkreetsemaks: lauljate, telkide, istekohtade, tehnika, klaverisaatja jm pärast. Kaasasime ka Elva, Põltsamaa, Rakvere ja Tallinna kogudusest lauljaid. Aga ühel hetkel tundus nii mõnelegi meist, et meie püüdlused ning pingutused on liiga vähesed. See kogemus pani veelgi rohkem palvetama. Laul 55:23 ütleb: „Heida Issanda peale oma koorem, ja Tema hoolitseb sinu eest.” Nii saigi tehtud! Ja nüüd, pärast seda kaunist hingamispäeva on südames tänu – tänu Jumalale. Tema andis väga hea ilma: päikest ja pilvi, kuid ilma vihmata! Tema hoidis inimesi teel, et kohale jõuda! Tema abiga sai üles seatud tehnika ning see ka töötas. Tema juhatas kokku lauljad ning õnnistas laulude õppimisel. Tema abi kogesid nii klaverimängija kui ka koorijuht! Tema andis nii paljudele soovi ja võimaluse kohale tulla. Usun, et iga osaleja koges Jumala puudutust!

„See oli lihtne, ilma paatose ja mitte trahvaretne. Just selline, kus jäi kõlama Jumala arm ja suurus!” oli ühe kuulaja kokkuvõte. Hommikusel teenistusel  kõnelesid Madis Pärna, Priit Keel ja Jaanus-Janari Kogerman. Igaüks jagas oma kogemusi, mis kutsus üles väärtustama käidud teed ning toetuma ja lootma Jumalale. Vahele kõlasid Elva koguduse ansambli laulud. Kõige olulisem aga on vaadata eesmärgi poole ning keskenduda tulemusele, sest Jumala pakutav on algus, mis kestab igavesti ja mis võib alata juba siin – täna ja praegu, kui sa tahad. Kas tahad käia kõiges koos Jumalaga?   

Nägin toredaid kohtumisi. Mälestuste meenutusi ajast, kui käisin lapsena kirikumajas vanaemal külas. Või kuidas ema oma tütrele lapsepõlvekodu näitas ja jutustas tolle aja tegemistest.

Kui lõunalauas oli umbes 80 õde-venda, siis õhtusel kontserdil kindlasti üle saja. Suur tänu ka Elva, Põltsamaa, Rakvere ja Tallinna kogudusest tulnud lauljatele! Nii nagu lauljaid, oli ka kuulajaid lähedalt ja kaugelt.  Kontsert oli mitmekesine. Laulis koor, esines ansambel, lapsed ja solist kitarri saatel. Tore, et nii teenistus kui ka kontsert toimusid kiriku ees parklas ja mõnigi mööduja jäi kuulama.

Pärast kontserti ja enne ära minemist sai veel keha kinnitada. Lõpetuseks tänas meie kohalik pastor Priit Keel kõiki kohale tulnuid ja lõpetas tänupalvega, kus tunnistas meie puudulikkust, kutsus üles igapäevaselt Piiblit lugema ning innustas vaatama ja lootma Jeesusele, kes tuleb peagi. Kinnitagem ja julgustagem üksteist olema ustavad Jumalale, kuni Ta tuleb! Õnnistusi, armu ja alandlikku meelt meile kõigile sellel teel!

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat